Ārpus ētera
Pāvels Širovs: Uzskatāmā aģitācija
Pāvels Širovs: Uzskatāmā aģitācija
ASV vēstniecība Maskavā ieguvusi jaunu adresi: “Doneckas tautas republikas laukums”. Patiesībā nekāda laukuma tur nav. Vēstniecības ēka atrodas Lielās Devjatinskas šķērsielas un Koņuškovskas ielas stūrī. Līdz šim vēstniecības oficiālā adrese bija Lielajā Devjatinskas šķērsielā 8. Pilsētas varas iestādes nosprieda, ka parasts krustojums būs laukums un steidzami organizēja konkursu par tā nosaukumu, sarīkojot aptauju mērijas interneta vietnē. Izdevums “Mediazona” ziņo, ka par uzvarējušo variantu nobalsojuši apmēram 45 procenti aptaujas dalībnieku. Pavisam balsošanā piedalījušies vairāk nekā 275 tūkstoši maskaviešu.
Pāvels Širovs: Maskava atgriežas deviņdesmitajos?
Pāvels Širovs: Maskava atgriežas deviņdesmitajos?
Viss kas mēdz notikt tādā milzu megapolē kā Maskava. Manā mājā atsākās remonts, ko bija pārtraukusi pandēmija. Pie kāpņu telpas durvīm parādījās paziņojums ar lūgumu nenovietot automašīnas tur, kur atradīsies "celtnieku pilsētiņa", vienkāršāk sakot – vagoniņi. Pēc tam atbrīvojusies vieta tika apjozta ar drāšu žogu. Tomēr atvest vagoniņus nepaspēja. Pāris dienas vēlāk žogs pazuda. "Nospēra," īsi paskaidroja sētnieku brigadieris no mājas apsaimniekošanas uzņēmuma. Viņš lietoja citu vārdu, bet ar to pašu nozīmi. Naktī – to nejauši pamanīja viens no mājas iedzīvotājiem – atbrauca furgons, divi spēcīgi puiši izjauca žogu, iekrāva furgonā un aizveda.  
Podkāsts «Kultūrdeva». 26. epizode. Ar Lindu Curiku
Podkāsts «Kultūrdeva». 26. epizode. Ar Lindu Curiku
LTV raidījuma “Kultūrdeva” vadītāja Henrieta Verhoustinska praida nedēļā uz raidieraksta “Kultūrdeva” 26. sēriju uzaicinājusi Lindu Curiku, kas pazīstama kā publiciste, blogere, pētniece, dzimumu līdztiesības eksperte, aktīva feminisma ideju paudēja, sieviešu stendapa dalībniece un LGBT tiesību aizstāve, kas atklāti runā par savu kopdzīvi ar sievieti.
TESTS: Ko zini par ražošanu un citām šeptēm Latvijas upju krastos?
TESTS: Ko zini par ražošanu un citām šeptēm Latvijas upju krastos?
Latvijas upes ir ne tikai lieliski ūdensceļi atpūtniekiem – tām līdzās vēsturiski ir pastāvējusi ražošana un dažādas citas šeptes. Noskaidro “Pa straumei” sagatavotajā testā, cik daudz zini par industriālo mantojumu, mūsdienu uzņēmējdarbību un dažādu darbošanos astoņu Latvijas upju tuvumā!
Pāvels Širovs: Atcelšanas kultūra
Pāvels Širovs: Atcelšanas kultūra
Liels tirdzniecības centrs netālu no Maskavas Universitātes galvenā ēku kompleksa. Pie ieejas – kafejnīca "Starbucks". Tā nestrādā kopš marta sākuma. Iekšā ir tumšs, daļu stiklotās vitrīnas aizsedz metāla žalūzija. Pie tās paziņojums, kas vēsta – kafejnīca uz laiku slēgta. Tirdzniecības centra apmeklētāji vienaldzīgi iet garām, droši vien jau pieraduši. Tomēr šodien iekšā deg gaisma. Pieeju pie durvīm, tās pēkšņi atveras, man pretī iznāk meitene, acīmredzot – kafejnīcas darbiniece, jo pie svītera ir žetons ar viņas vārdu. Meiteni sauc Ļena.
Podkāsts «Kultūrdeva». 25. epizode. Ar Ojāru Rubeni
Podkāsts «Kultūrdeva». 25. epizode. Ar Ojāru Rubeni
LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska uz raidieraksta "Kultūrdeva" 25. laidienu ir uzaicinājusi Ojāru Rubeni. Ojārs Rubenis ir leģendāra personība Latvijā. Viņš ir strādājis Latvijas Televīzijā no 70. gadu beigām, bijis viens no raidījuma "Labvakar" trijotnes, kuru Atmodas laikā gaidīja parādāmies uz ekrāna ne mazāk kā iecienītākos seriālus. Nu jau desmit gadus Ojārs ir teātrim veltītā LTV raidījuma "Teātris.zip" vadītājs, raidījuma, kuru redzam ēterā pirms izrāžu ierakstiem. Raidījumu un izrāžu cikls šogad atzīmē 10 gadus.
Linda Zalāne: Latvijai daudzdzīvokļu namu siltināšanā no ambicioziem mērķiem jāķeras pie darbiem
Linda Zalāne: Latvijai daudzdzīvokļu namu siltināšanā no ambicioziem mērķiem jāķeras pie darbiem
Divus mēnešus Latvijas Radio veidoja sižetu sēriju "Zaudētais siltums", lai vērtētu, kā Latvijas iedzīvotājiem ir veicies ar sava dzīvojamā fonda renovēšanu un siltināšanu, kuru pašvaldību iedzīvotāji un kāpēc ir bijuši aktīvākie un tagad ar daudz mazākām bažām var gaidīt nākamo apkures sezonu, un kuriem tomēr būs jākož pirkstos, ka mājas nav nosiltinātas jau sen. Patlaban renovāciju ietekmē ne tikai iedzīvotāju aktivitāte un pašvaldību spēja palīdzēt ar savu ieguldījumu, šobrīd daudzus baida lielās būvmateriālu un renovācijas izmaksas.
Uģis Lībietis: Karš bez redzamām beigām
Uģis Lībietis: Karš bez redzamām beigām
Aprit 90 dienas, kopš Krievijas bruņotie spēki uzsāka iebrukumu Ukrainā. Oficiālais Maskavas iebrukuma iemesls bija palīdzības sniegšana uz laiku okupētajiem Ukrainas austrumu reģioniem un Ukrainas denacifikācija, kaut arī šādiem mērķiem nav reāla pamatojuma. Šo dažu mēnešu laikā ir saņemtas ziņas par šausminošiem kara noziegumiem, milzīgiem postījumiem, aizstāvju panākumiem un iebrucēju sakāvēm. Taču tā vien liekas, ka uz karadarbības drīzu izbeigšanu cerēt nav pamata.
Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas upēm testā!
Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas upēm testā!
Latvijas upes sevī slēpj ne tikai dažādus dabas dārgumus, bet arī dažādus stāstus un vēsturi. Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas upēm ar testu no raidījuma “Pa straumei”, kas upju stāstus šajā pavasarī turpināja stāstīt jau trešo sezonu!
Olena Fedorova: Divi stāsti no «baltās vārnas» dzīves
Olena Fedorova: Divi stāsti no «baltās vārnas» dzīves
Mode mēdz būt dažāda – no vārītajiem džinsiem un banānbiksēm līdz snīkeriem un nevērīgi ērtajiem hudijiem. Taču ir arī nemainīgā klasika, no paaudzes paaudzei nodotā… višivanku mode. Un te ir vietā piebilst, ka, pēc Hērodota liecībām, jau skiti valkājuši apģērbu ar izšūtiem rakstiem. Višivanka kā dziļais kods – esi uzvilcis un identificējis sevi, vai vēl dziļāk – esi intuitīvi pasargājis sevi no nelaimēm.
Māris Rīmenis: Tenisa «French Open» hokeja ēnā pie mums, bet saulītē Rietumeiropā
Māris Rīmenis: Tenisa «French Open» hokeja ēnā pie mums, bet saulītē Rietumeiropā
Tiešā un pārnestā nozīmē, bet Francijas atklātais tenisa čempionāts Parīzē iezīmē vasaras sākumu. Visprestižākais turnīrs māla laukumos, viens no četriem "Grand Slam". Izcils "Roland Garros" tenisa komplekss Parīzē netālu no Buloņas meža, pārpildītas tribīnes un tajās arī ļoti daudz slavenību, ne tikai no Francijas vien. Parīze allaž pārsteidz ar modi, un sava odziņa vienmēr ir arī šim tenisa turnīram ar milzīgu rezonansi visā pasaulē un visos kontinentos.
Podkāsts «Kultūrdeva». 24. epizode. Ar Svenu Kuzminu
Podkāsts «Kultūrdeva». 24. epizode. Ar Svenu Kuzminu
LTV raidījuma "Kultūrdeva" vadītāja Henrieta Verhoustinska 24. raidierakstā "Kultūrdeva" sarunājas ar Svenu Kuzminu. Svens Kuzmins ir diplomēts gleznotājs un grafiķis, kurš Latvijā zināms kā vairāku grāmatu autors. Pēdējais Svena romāns "Dizažio" maija sākumā ir saņēmis Latvijas Literatūras gada balvu. Tas stāsta par kaislību plosīto laikmetīgās mākslas dzīvi kādā mazpilsētā. Protams, lielākā daļa Henrietas un Svena sarunas ir par literatūru – kā nodarbošanos, kā mākslas nozari, kā dzīvesveidu. Raidierakstā tiek apspriests, kāpēc latviešiem ir daudz žēlabainas literatūras un kura latviešu literatūra tomēr tāda nav. Kāpēc pašam "Dizažio" ir tik smeldzīgas beigas, un kāpēc romānā ir tik daudz nešpetnu seksuālu perversiju.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd