Ārpus ētera
Latvijas Jauniešu delegāte ANO Anete Biķe: Kādu klimatrīcību sagaida jaunieši
Latvijas Jauniešu delegāte ANO Anete Biķe: Kādu klimatrīcību sagaida jaunieši
14 reižu lielākam riskam mirt klimata katastrofu dēļ pakļautas sievietes un bērni. Šis ir viens no Apvienoto Nāciju Organizācijas Klimata pārmaiņu konferencē COP27 izskanējušiem faktiem, kas raksturo klimata krīzi ne tikai kā fiziskās drošības jautājumu, bet arī neproporcionālu apdraudējumu sievietēm un jauniešiem jau šodien. Šarm eš Šeihā, Ēģiptē, uz COP27 ieradušies jaunieši no visas pasaules, lai turētu roku uz pulsa, kā valstu līderi (un dažas līderes) politiski lemj, kurus no ekspertu klimatrīcības plāniem īstenot un kurus ne.
«Ātrās palīdzības» Ukrainai dienasgrāmata. Pirmā diena. Attālumi
«Ātrās palīdzības» Ukrainai dienasgrāmata. Pirmā diena. Attālumi
Džeisons no Kalifornijas. Dominiks no Slovākijas. Nika no Kijivas. Oleksijs no Harkivas. Sergejs no Rīgas. Viņi tikko pieveikuši 1200 kilometru no Amsterdamas. Bet priekšā vēl nedaudz vairāk kā tūkstotis. Kā nu kuram. Uz mašīnu paneļiem A4 lapiņas ar pilsētu nosaukumiem. Harkiva. Izjuma. Un, lūk, tagad Hersona. Tā ir kolonna no četrām "ātrajām" – divi fordi, folksvāgens un mersedess. Divas dzeltenās mašīnas ir holandiešu. Divas balti zilās ieradušās ar konteinerkuģi no ASV Ohaio štata.   
«Ātrās palīdzības» Ukrainai dienasgrāmata. Nulles diena. Ziedojumu vākšana
«Ātrās palīdzības» Ukrainai dienasgrāmata. Nulles diena. Ziedojumu vākšana
Mūsu opelis ir gandrīz pieplacis pie zemes, tam ir pilns bagāžnieks. Tehnika, kannas ar degvielu, ūdens, somas. Starp bagāžnieka vāku un mantām ir tikai neliela sprauga. Nesen izlasīju frāzi: "Mēs nevedam gaisu." To uzrakstījis kāds no fonda "Brīvības buras" brīvprātīgajiem. Nu jau gandrīz deviņus mēnešus brīvprātīgie nogādā Ukrainā ātrās medicīniskās palīdzības automašīnas. Pērk lietotus automobiļus visā Eiropā, saliek tajos medicīnisko aprīkojumu un atdod Ukrainas ārstiem. Tiem, kuri tuvāk frontei.  
Bobslejā un skeletonā grūti laiki, kamaniņās - saulaināka aina. Diskusija. «Sporta studijas» podkāst...
Bobslejā un skeletonā grūti laiki, kamaniņās - saulaināka aina. Diskusija. «Sporta studijas» podkāsts #82
Grūti laiki bobslejā un jo īpaši skeletonā, kur panākumu pārmantojamības jautājums pirms jaunās sezonas saasinājies jo īpaši, tikmēr kamaniņu sportā plašākais sporta piramīdas pamats ļauj cerīgi raudzīties arī tuvākā nākotnē. Latvijas Televīzijas "Sporta studija", sagaidot ziemas sporta sezonu un sākot jauno olimpisko ciklu, analizēja, kā sokas trijos renes sporta veidos. 
Māris Rīmenis: Bobslejs un skeletons bedrē, bet ar iespējām izķepuroties
Māris Rīmenis: Bobslejs un skeletons bedrē, bet ar iespējām izķepuroties
Bobsleja un skeletona sezona Latvijas sportistiem un līdzjutējiem būs pavisam neparasta. No profesionālā sporta atvadījies pasaules skeletonā titulētākais sportists Martins Dukurs, bet mūsu pašlaik labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis vēl atgūstas pēc vasarā veiktās kājas operācijas. Latvijas sportisti uz pirmajiem trim Pasaules kausa sezonas posmiem Ziemeļamerikā nebrauks, un komanda startēs Eiropas kausu līmenī.
Olena Fedorova: Trauksme beigusies. Viss OK!
Olena Fedorova: Trauksme beigusies. Viss OK!
No rīta – atkal dronu uzbrukums Kijivai. Tur dzīvojošie radinieki jau bez maniem liekiem jautājumiem īsi atraksta: "Trauksme beigusies. Viss OK!" Un tu priecājies. Lai gan īstenībā nav, par ko priecāties.
Pāvels Širovs: Brīvprātīgie un tvarstīšanas
Pāvels Širovs: Brīvprātīgie un tvarstīšanas
Izņēmu no pastkastītes kārtējo laikraksta "Na Zapade Moskvi" ("На Западе Москвы" ("Maskavas rietumos")) numuru. Laikraksts ir bezmaksas, to izdod Maskavas Rietumu administratīvā apriņķa prefektūra. Pirmajā lappusē virsraksts "Pulkvedis brauc uz Donbasu". Zem virsraksta liels portrets, tajā redzams smaidošs vīrietis maskēšanās tērpā. Atbilstoši paskaidrojumam tas ir kāds Oļegs Kuļikovs, atvaļināts pulkvedis, "izgājis cauri Černobiļai un Osetijai, un šodien nevar palikt malā, kad notiek konflikts". Intervijā atvaļinātais pulkvedis pavēsta, ka pēc mobilizācijas izsludināšanas nolēmis atgriezties karadienestā. "Pienācis arī mūsu laiks aizstāvēt dzimteni."
Latvietis Pasaules kausa futbolā rīkošanā: Katarā viesstrādnieki sevi apdraud paši. «Sporta studijas...
Latvietis Pasaules kausa futbolā rīkošanā: Katarā viesstrādnieki sevi apdraud paši. «Sporta studijas» podkāsts #78
Latvietis Raivis Pelšs no 2017. līdz 2020. gadam strādāja Katarā kā viens no Pasaules kausa (PK) futbolā organizatoriem. Viņš bija testēšanas un gatavības vecākais inženieris. Brīdī, kad Covid-19 noteikumi kļuva pārāk drastiski, viņš pārtrauca strādāt Katarā, bet pēc pāris dienām atkal dosies turp, lai strādātu Pasaules kausā nu jau citā ampluā.
Māris Bergs: NHL spēles Prāgā – rāmi līdzjutēji pie lēta alus; Eiropas medijiem nepateicīgs šovs
Māris Bergs: NHL spēles Prāgā – rāmi līdzjutēji pie lēta alus; Eiropas medijiem nepateicīgs šovs
Jaunā Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona pamazām uzņem apgriezienus, un cīņā iesaistās visas NHL komandas, sākoties spēlēm Ziemeļamerikas arēnu ledus laukumos. Pasaulē spēcīgākās hokeja līgas sezona iepriekšējā nedēļā sākās Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur pirmās divas regulārās sezonas spēles izspēlēja Nešvilas "Predators" un Sanhosē "Sharks" hokejisti.
Līga Ozoliņa, Anda Rožukalne: Vai tiešām valsts nodevēji? Pētām Latvijas tviteri par medijiem un žur...
Līga Ozoliņa, Anda Rožukalne: Vai tiešām valsts nodevēji? Pētām Latvijas tviteri par medijiem un žurnālistiem
Pret profesionālajiem medijiem vērstie vēstījumi Latvijas tvitervidē ir klaji negatīvi, liecina nesen veiktā Latvijas sabiedrisko mediju ombuda biroja "Twitter" komunikācijas izpēte. Analizējot saturu par sabiedriskajiem medijiem, medijiem kopumā un žurnālistiem trīs laika periodos no 2021. gada oktobra līdz 2022. gada septembrim, noskaidrots, ka iespējams identificēt vairākus tipiskus vēstījumus un to veidošanas formas, kas tiek izmantotas ierakstos un tviterdiskusijās par medijiem un to darbinieku profesionālo veikumu.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd