Ārpus ētera
«Pludmales volejbols nav multimiljonu bizness. Nav jēgas spēlēt, ja nebaudi to!»: Edgars Točs «Sport...
«Pludmales volejbols nav multimiljonu bizness. Nav jēgas spēlēt, ja nebaudi to!»: Edgars Točs «Sporta studijas» podkāstā #91
Tokijas olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs pēc dzīvē labākā rezultāta sasniegšanas vairs neturpināja sadarbību ar pieredzējušo Mārtiņu Pļaviņu. Šis duets bija gandrīz kā "Pelnrušķītes stāsts". Edgars Točs ar Pļaviņu sāka spēlēt kopā 2018. gada sākumā, un jau pirmajā turnīrā Hāgā pārsteidzoša uzvara. Pirms šī dueta izveidošanas Pļaviņš mainīja vairākus pāriniekus, bet Točs gan spēlēja pludmales volejbolu, gan paralēli strādāja vairākos darbos. Arī krāvēja arods madonietim nav svešs.
«Gudrs, vēl gudrāks» uzvarētāja Elīna: Dzīvē ir cilvēki, kas paver durvis, bet pašam jāsper solis
«Gudrs, vēl gudrāks» uzvarētāja Elīna: Dzīvē ir cilvēki, kas paver durvis, bet pašam jāsper solis
Elīna Smetaņina nāk no Nākotnes, maza ciemata Jelgavas novadā. Mācījusies Šķibes pamatskolā, beigusi Jelgavas Valsts ģimnāziju, bakalaura grādu ieguvusi Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), bet šobrīd studē ar stipendijas atbalstu maģistrantūrā vienā no prestižākajām universitātēm Eiropā – Parīzes Politikas zinātnes institūtā (franču val. Institut d'études politiques de Paris vai Sciences Po). Elīna ir pirmā un vienīgā Latvijā, kam Francijas valdība piešķīrusi "France Excellence Europa" stipendiju.
Decembris, poļiem grūts mēnesis. Narutoviču ģimenes vēsture
Decembris, poļiem grūts mēnesis. Narutoviču ģimenes vēsture
Pēdējā decembra dienā ir jāatceras tas, kas notika 1932. gada Vecgada dienā Lietuvā. Kauņas poļu skolas ēkā pašnāvību izdarīja Staņislavs Narutovičs (Stanisław Narutowicz), kurš 1918. gada 16. februārī parakstīja Latvijas dienvidu kaimiņvalsts neatkarības deklarāciju. "Abu tautu", kuras kādreiz bija apvienotas Žečpospoļitā, vienošanās atbalstītājs bija vīlies par sliktajām poļu-lietuviešu attiecībām, turklāt pastāvēja problēmas ģimenē. Pirms desmit gadiem, arī decembrī, viņa brāli Gabrieļu Narutoviču (Gabriel Narutowicz), jaunievēlēto Polijas prezidentu, nogalināja labējais fanātiķis. Šī notikuma simtā gadadiena ir skumjš iemesls, lai padomātu – vai tāda situācija būtu iespējama arī tagad, ļoti politiski sašķeltajā Polijā?
Roberts Jekimovs: «Katram hokejistam ir jābūt plānam B, visi nekad nekļūs par profesionāļiem». «Spor...
Roberts Jekimovs: «Katram hokejistam ir jābūt plānam B, visi nekad nekļūs par profesionāļiem». «Sporta studijas» podkāsts #90
Roberts Jekimovs ir viens no savas paaudzes meistarīgākajiem latviešu uzbrucējiem, viņa kontā čempiona tituls Somijas "Mestis" līgā, tāpat Zviedrijas augstākajā junioru līgā. Divas reizes Roberts spēlēja Latvijas valstsvienības kreklā pasaules čempionātā. Latvijas U-18 un U-20 izlasēs Jekimovs allaž bija viens no komandas līderiem, bet pieaugušo hokejā augstākais punkts bija trīs sezonas pēc kārtas Somijas augstākajā līgā. Brīdī, kad viņš ar Latvijas U-20 izlasi tikai otro reizi vēsturē spēlēja elites divīzijā starp 10 labākajām pasaules komandām, daudziem tolaik junioru izlasē šķita, ka ar hokeju nopelnīs visai atlikušajai dzīvei.
Podkāsts «Kultūrdeva». 35. epizode. Ar Kristu Burāni
Podkāsts «Kultūrdeva». 35. epizode. Ar Kristu Burāni
"Kultūrdevas" raidieraksta 35. laidienā Henrietas Verhoustinskas sarunu biedrene ir teātra un kino režisore, arī dramaturģe Krista Burāne. Henrieta atzīst, ka ar Kristas dokumentālo izrādi "Robežas" (2016) saistās viņas viena no visu laiku jaudīgākajām pieredzēm teātrī. Sākot jau ar braucienu ar aizsietām acīm un pavadoni sabiedriskajā transportā, turpinot ar aizsietām acīm apciemot vairākus cilvēkus Purvciema daudzdzīvokļu mājā un uzklausot viņu stāstus, līdz beidzot pagalmā noņemot acu apsēju un ieraugot gaismas lielās Purvciema Ķīnas mūra mājas logos, un saprotot, ka dažos no šiem izgaismotajiem dzīvokļiem nupat pabūts.
TESTS. 16 «V.I.P.» spēles jautājumi par Ziemassvētku maltīti
TESTS. 16 «V.I.P.» spēles jautājumi par Ziemassvētku maltīti
Latvijas Televīzijas erudīcijas spēles "Veiksme. Intuīcija. Prāts" dalībnieki atbild ne tikai uz jautājumiem par sportu, vēsturi, ģeogrāfiju, bet nereti jautājumu saturā arī gardas un interesantas virtuvē gatavotas lietas šodien un agrākos laikos. Šoreiz aicinām padomāt par ēdamo un dzeramo – gan svētku gardumiem, gan ikdienas maltītēm.
Māris Rīmenis: Unikāls futbola fināls un jauni rekordi pasaules televīzijās
Māris Rīmenis: Unikāls futbola fināls un jauni rekordi pasaules televīzijās
Pasaules kausa izcīņa beigusies ar laikam gan dramatiskāko visu laiku finālu. Sportiskie rezultāti ir apkopoti, nu pieliksim punktu, kā finālturnīru skatījās televīzijā visā pasaulē. Skaidrs, ka visaugstākie reitingi ir valstīs, kas tika līdz izšķirošajām spēlēm, īpaši finālistiem. Tiek lēsts, ka finālspēli visā pasaulē noraudzījušies aptuveni 1,5 miljardi cilvēku, tas televīzijas pārraidēs un dažādās straumēšanas vietnēs kopā.  
Ticība ir viens, bet otrs ir aiziet un to izdarīt! Hokeja karjeras sākumā – Martins Laviņš. «Sporta...
Ticība ir viens, bet otrs ir aiziet un to izdarīt! Hokeja karjeras sākumā – Martins Laviņš. «Sporta studijas» podkāstā #89
Martins Laviņš ir Latvijas U-20 hokeja izlases uzbrucējs. Viņa uzvārds nav sakritība – Martins ir visu laiku spēlēm bagātākā Latvijas izlases aizsarga Rodrigo Laviņa dēls. Martins jau tagad gatavojas savam otrajam pasaules čempionātam Elites divīzijā U-20 vecuma grupā, vasarā Martins palīdzēja pirmo reizi vēsturē Latvijas U-20 izlasei iekļūt ceturtdaļfinālā.
Kristiāns Girvičs: Gadsimta spēle jeb futbola pasaka Pasaules kausa atvadās
Kristiāns Girvičs: Gadsimta spēle jeb futbola pasaka Pasaules kausa atvadās
Pasaules kauss futbolā noslēdzās ar fantastisku finālmaču, kur dramatiskiem pavērsieniem pilnā mačā Argentīnas valstsvienība 11 metru sitienu sērijā pārspēja Francijas izlasi. Daudzi jau šo cīņu nosaukuši par visu laiku izcilāko Pasaules kausa finālu. Kā jau pienākas, finālmačs izvērsās par abu komandu galveno zvaigžņu Lionela Mesi un Kiliana Mbapē benefici, bet superspēles izšķirošajos brīžos visas Argentīnas un vēl miljoniem fanu cerības visā pasaulē izglāba argentīniešu vārtsargs Emiljano Martiness.
Kristiāns Girvičs: Mesi dzīvē svarīgākā spēle – Argentīna Pasaules kausa finālā pret Franciju
Kristiāns Girvičs: Mesi dzīvē svarīgākā spēle – Argentīna Pasaules kausa finālā pret Franciju
Katarā svētdien risināsies gada galvenais sporta notikums – futbola Pasaules kausa finālmačs, kur spēkiem mērosies divkārtējās pasaules čempionvienības Argentīna un Francija. Simboliski, ka čempionāta izšķirošajā mačā laukumā tiksies abi šā Pasaules kausa spilgtākie meistari – leģendārais argentīnietis Lionels Mesi un jaunā franču zvaigzne Kilians Mbapē.
Kristiāns Girvičs: Futbolā trilleri – Ronaldu un Neimars asarās, Mesi dodas tālāk
Kristiāns Girvičs: Futbolā trilleri – Ronaldu un Neimars asarās, Mesi dodas tālāk
Pasaules kausa ceturtdaļfināli dāvāja četras futbola drāmas ar neparedzamiem pavērsieniem. Mājās jau devās par galvenajiem favorītiem uzskatītie brazīlieši, tāpat arī portugāļi ar Krištianu Ronaldu, grūti laiki sagaida angļu uzbrukuma līderi Hariju Keinu, bet pilnu emociju gammu pārdzīvojusi Argentīna ar izcilo Lionelu Mesi priekšgalā. Jau otrdien Katarā risināsies pirmais pusfināls, kur Argentīna tiksies ar Horvātiju – abas komandas, kas ceturtdaļfinālā izvilka pilno lozi 11 metru sitienu sērijās.
Kas es esmu BMX sabiedrībā? Nekas. Ivo Lakučs «Sporta studijas» podkāstā #88
Kas es esmu BMX sabiedrībā? Nekas. Ivo Lakučs «Sporta studijas» podkāstā #88
Ivo Lakučs ir Latvijas čempionvienības futbolā "Valmiera FC" fiziskās sagatavotības treneris. Vienlaikus viņš turpina trenēt bērnus un jauniešus BMX riteņbraukšanā. Lakuča darba spēju un zināšanu apliecinājumam pilnīgi pietiktu ar faktu, ka viņš divreiz līdz olimpiskajam zeltam palīdzēja aizsniegties Mārim Štrombergam.
Māris Rīmenis: Pasaules kausā spriedze un intriga pieaug, futbola reitingi arī
Māris Rīmenis: Pasaules kausā spriedze un intriga pieaug, futbola reitingi arī
Labākās astoņas komandas Pasaules kausa finālturnīrā ir noskaidrotas. Mazliet atelpas līdzjutējiem, un šoreiz par to, kā pieaug reitingi televīzijā šī turnīra laikā visā pasaulē. Kopumā jāteic, ka daudzviet tie vēl nesasniedz 2018. gada finālturnīra rādītājus, bet augšupejoša tendence ir.
Kristiāns Girvičs: Vai spāņu «tiki-takas» futbola un Ronaldu mīta beigas?
Kristiāns Girvičs: Vai spāņu «tiki-takas» futbola un Ronaldu mīta beigas?
Pasaules kausā futbolā noslēgušies astotdaļfināla mači, kur dramatiski no turpmākas cīņas izstājās viens no Eiropas futbola grandiem – Spānija. Lielu rezonansi izraisīja arī Portugāles izlases iekļūšana ceturtdaļfinālā, jo komanda izslēgšanas maču startā atstāja malā savu agrāko gadu līderi Krištianu Ronaldu. Tagad pēc 17 dienu futbola uz pāris dienām iestāsies atpūta, lai piektdien atgrieztos uz pirmajiem ceturtdaļfināliem.
Kristiāns Girvičs: Superzvaigznes mirdz, favorīti Pasaules kausā demonstrē meistarklasi
Kristiāns Girvičs: Superzvaigznes mirdz, favorīti Pasaules kausā demonstrē meistarklasi
Pasaules kausā futbolā aizvadīta puse astotdaļfināla maču, kur sevi spilgti apliecināja divas no šī čempionāta spožākajām zvaigznēm – nopelniem bagātais argentīnietis Lionels Mesi un jaunais francūzis Kilians Mbapē, nokārtojot savām izlasēm vietu ceturtdaļfinālā. Tāpat ar pārliecinošu sniegumu labāko astotniekā iekļuva Nīderlandes un Anglijas vienības. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd