Ārzemēs
Izraēla veikusi ierobežotu atbildes triecienu Irānai
(papildināts)
Izraēla veikusi ierobežotu atbildes triecienu Irānai (papildināts)
Irānas centrālā daļa piektdien no rīta piedzīvoja gaisa uzbrukumu, ko, visticamāk, sarīkoja Izraēla, atbildot uz pagājušajā nedēļā notikušajiem Irānas uzlidojumiem Izraēlas teritorijai. Sākotnējā informācija liecina, ka Irāna ir atvairījusi uzbrukumu. Izraēla nav komentējusi notikušo.
Eiropadome nolemj apgrūtināt produktu importu no Krievijas
Eiropadome nolemj apgrūtināt produktu importu no Krievijas
Eiropas Savienības dalībvalstu līderi sanāksmē Beļģijas galvaspilsētā Briselē nolēmuši noteikt papildu tarifus lauksaimniecības produktu importam no Krievijas un Baltkrievijas. Nodeva atņems Krievijas ekonomikai vēl vienu peļņas avotu, kā arī ļaus pasargāt bloka iekšējo tirgu.
Ukrainas premjers: Mums ASV atbalstu vajadzēja jau vakar
Ukrainas premjers: Mums ASV atbalstu vajadzēja jau vakar
Vienas un tās pašas bažas izskan kā Kijivā, tā Eiropā. Situācija frontē ir smaga, Ukrainai nepieciešami ieroči, pretgaisa aizsardzība un munīcija. To visu Ukrainai vajadzēja jau vakar – tā, komentējot nedēļas nogalē gaidāmo ASV Pārstāvju palātas balsojumu par palīdzības piešķiršanu, sacīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Šis jautājums ceturtdien izskan arī Itālijā, kur norit G7 valstu ārlietu ministru sanāksme, un Briselē, kur pulcējas Eiropadome.
Gruzijā nerimst protesti pret «ārvalstu aģentu» likumu
Gruzijā nerimst protesti pret «ārvalstu aģentu» likumu
Nemierīga nakts bijusi Gruzijā. Pēc tam, kad parlaments pirmajā lasījumā apstiprināja pretrunīgi vērtēto ārvalstu aģentu likumu, ielās atkal izgāja tūkstošiem cilvēku. Likums paredz, ka nevalstiskajām un plašsaziņas līdzekļu organizācijām, kas saņem vairāk nekā 20% ārvalstu finansējuma, būtu jāreģistrējas kā organizācijām, kas darbojas ārvalsts interesēs.
Indijā gaidāmas pasaulē vērienīgākās un dārgākās vēlēšanas
Indijā gaidāmas pasaulē vērienīgākās un dārgākās vēlēšanas
Vispārējām vēlēšanām gatavojas pasaulē apdzīvotākā valsts – Indija. Vēlēšanas ilgs sešas nedēļas – no 19. aprīļa līdz 1. jūnijam, un teju miljardam cilvēku būs iespēja nobalsot. Sabiedriskās domas aptaujās vadībā ir nu jau desmit gadus valdījušā premjerministra Narendras Modi Indijas Tautas partija, kas cer pie varas palikt uz vēl pieciem gadiem. Ne visi ir apmierināti – opozīcija apgalvo, ka pret to vērsta politiska vajāšana un nav bijusi iespēja pienācīgi sagatavoties vēlēšanām. 
Parīze olimpisko spēļu gaidās pastiprina drošības pasākumus
Parīze olimpisko spēļu gaidās pastiprina drošības pasākumus
Grieķijā šonedēļ tika iedegta olimpiskā lāpa, kas sākusi ceļu uz Francijas galvaspilsētu Parīzi. 26. jūlijā tur notiks vasaras olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija. Līdz olimpisko spēļu sākumam atlikušas nu jau mazāk nekā 100 dienas, un drošības dienesti aktīvi strādā, lai masu pasākumu laikā novērstu jebkādus drošības draudus.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd