Ārzemēs
Pieprasa Izraēlai atbildēt par nāvējošo uzbrukumu palīdzības darbiniekiem Gazas joslā
(papildināts)
Pieprasa Izraēlai atbildēt par nāvējošo uzbrukumu palīdzības darbiniekiem Gazas joslā (papildināts)
Starptautiskā sabiedrība nosodījusi vismaz septiņu palīdzības darbinieku bojāeju Izraēlas uzlidojumā Gazas joslā. Izraēla sola veikt notikušā izmeklēšanu. Uzbrukums kārtējo reizi apliecinājis civiliedzīvotāju un palīdzības darbinieku neaizsargātību karā, kas ilgst jau gandrīz sešus mēnešus. Tikmēr Irāna ir piedraudējusi atriebties par Izraēlas nāvējošo uzbrukumu islāma republikas diplomātiskajam kompleksam Sīrijas galvaspilsētā Damaskā.
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā
(papildināts)
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā (papildināts)
Krievijas sastāvā esošās Tatarstānas varasiestādes otrdien pavēstīja par bezpilota lidaparātu uzbrukumu objektiem Jelabugā un Ņižņekamskā. Jelabugā sprādzieni nogranduši vietā, kur tiek ražoti "Šahed" kaujas bezpilota lidaparāti. Tiek ziņots arī par cietušajiem.
Tramps iemaksā 175 miljonu dolāru drošības naudu
Tramps iemaksā 175 miljonu dolāru drošības naudu
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien Ņujorkas civillietā par krāpšanos iemaksājis 175 miljonu dolāru drošības naudu, izvairoties no 454 miljonu dolāru lielā soda maksāšanas, kamēr tiek izskatīta apelācijas prasība.
Latvijas Radio Ukrainā: Nelikumīgā zāļu piegādē Krievijas armijai vainotā Latvijas firma noliedz aps...
Latvijas Radio Ukrainā: Nelikumīgā zāļu piegādē Krievijas armijai vainotā Latvijas firma noliedz apsūdzības
Ukrainā turpinās pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā par nelikumīgu Ukrainas uzņēmumā "Novofarm–Biosintez" ražotu anestēzijas medikamentu piegādi Krievijas armijai pēc pilna apmēra iebrukuma sākuma. Kriminālprocesā figurē arī Latvijas uzņēmuma vārds. Latvijas Radio ir izdevies sazināties ar zāļu ražotāja akcionāru un Latvijas uzņēmuma īpašnieku, kurš apsūdzības noliedz.
Studijas vairākās augstskolās un dzīve dažādās valstīs. Ko paredz «Eiropas grāds» augstākajā izglītī...
Studijas vairākās augstskolās un dzīve dažādās valstīs. Ko paredz «Eiropas grāds» augstākajā izglītībā?
Jau tuvākajā nākotnē Eiropas valstu universitātes varētu noteikt iegūtajām zināšanām kopīgos Eiropas grādus. Tas būtu iespējams gan bakalaura, gan maģistra, gan zinātņu doktora grāda līmenī. Eiropas Komisija (EK), kas rosina šādu ideju, uzskata, ka Eiropas grāds varētu būt pievilcīgs gan vietējiem, gan starptautiskiem studentiem, kuri vienas programmas ietvaros varēs studēt vairākās augstskolās un dzīvot dažādās valstīs.
Izveidota jauna Palestīnas autonomijas valdība
Izveidota jauna Palestīnas autonomijas valdība
Kamēr visas pasaules uzmanība pievērsta Izraēlas militārai operācijai pret "Hamās" grupējumu Gazas joslā, Rietumkrastā zvērestu devusi jaunā Palestīnas autonomijas valdība. Tā, iespējams, nākotnē varētu organizēt Gazas joslas atjaunošanas darbus.
Vētrā Polijā pieci bojāgājušie
Vētrā Polijā pieci bojāgājušie
Spēcīga vētra Polijas dienvidu daļā prasījusi piecu cilvēku dzīvības. Meteorologi brīdina, ka sarežģīti laikapstākļi valstī saglabāsies arī otrdien, 2. aprīlī.
Eksperts: Moldovai ceļā uz ES jāvienojas par Piedņestru
Eksperts: Moldovai ceļā uz ES jāvienojas par Piedņestru
Kontrabandas "zelta laiki" ir beigušies. Un likumi būs jāievēro. Tā par separātisko Piedņestras reģionu izsakās eksperti. Ar Krievijas un vietējo prokremlistu rokām savulaik Moldovai atņemtā Piedņestra ar tās pusmiljonu iedzīvotājiem jau vairāk nekā 30 gadus ir starptautiski neatzīta teritorija.
Analītiķi: Krievijas armija pavasara beigās vai vasarā varētu uzsākt lielu ofensīvu
Analītiķi: Krievijas armija pavasara beigās vai vasarā varētu uzsākt lielu ofensīvu
Krievijas armija pavasara beigās vai vasarā, visticamāk, sāks lielu ofensīvu. Ar šādu secinājumu klajā nākuši ASV domnīcas "Kara studiju institūts" analītiķi. Pēc viņu domām, Krievija šajā ofensīvā varētu koncentrēties uz Doneckas apgabala rietumu iekarošanu. Tikmēr Ukrainas armijas pārstāve Natālija Humeņuka atgādināja, ka draudi no Krievijas kuģiem Melnajā jūrā Ukrainai joprojām saglabājas, neskatoties uz to, ka Kijivai veiksmīgi izdevies atvirzīt Krievijas floti tālāk prom.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd