Ārzemēs
Taivānu satricinājusi stiprākā zemestrīce 25 gadu laikā
(papildināts)
Taivānu satricinājusi stiprākā zemestrīce 25 gadu laikā (papildināts)
Taivānas austrumu piekrasti trešdien satricinājusi spēcīga 7,4 magnitūdu zemestrīce, kas šajā salā bijusi stiprākā 25 gadu laikā. Vismaz deviņi cilvēki ir gājuši bojā, bet vēl vairāk nekā 800 ir ievainoti. Glābēji lēš, ka zem drupām varētu būt iesprostoti vairāk nekā 120 cilvēku.
Vai Moldovas integrāciju Eiropas Savienībā visvairāk ir veicinājis Putins?
Vai Moldovas integrāciju Eiropas Savienībā visvairāk ir veicinājis Putins?
Moldovā 20 gadu norisinās diskusijas par valsts iespējamo pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), taču izšķirošs grūdiens valsts eirointegrācijas procesam bija Krievijas uzsāktais pilna mēroga karš Ukrainā. Moldovas pašreizējā vadība dalību ES ir nospraudusi par valsts galveno mērķi, uz ko tā soļo raitiem soļiem. Taču Krievija un tās ietekmes aģenti joprojām dara visu, lai Moldova neizrautos no pelēkās zonas, kur tā atrodas kopš neatkarības iegūšanas pirms vairāk nekā 30 gadiem. 
Medijs: NATO vēlas pasargāt Ukrainu no «politisko pārmaiņu vējiem»
Medijs: NATO vēlas pasargāt Ukrainu no «politisko pārmaiņu vējiem»
NATO izstrādā plānus par piecu gadu militārās palīdzības pakotnes nodrošināšanu Ukrainai 100 miljardu ASV dolāru apmērā, lai pasargātu to no "politisku pārmaiņu vējiem" iespējamas Donalda Trampa otrās prezidentūras gadījumā, ziņoja laikraksts "Financial Times" (FT).
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Ukrainai nodarīto zaudējumu reģistrs ir sācis darbu
Nīderlandes pilsētā Hāgā turpinās mēģinājumi izveidot īpašu tribunālu, lai sauktu pie kriminālatbildības tos, kuri apsūdzēti Krievijas pastrādātajos kara noziegumos Ukrainā. Konferencē "Taisnīguma atjaunošana Ukrainai" pulcējās pārstāvji no 55 valstīm, to skaitā arī no Ukrainas.
Pieprasa Izraēlai atbildēt par nāvējošo uzbrukumu palīdzības darbiniekiem Gazas joslā
(papildināts)
Pieprasa Izraēlai atbildēt par nāvējošo uzbrukumu palīdzības darbiniekiem Gazas joslā (papildināts)
Starptautiskā sabiedrība nosodījusi vismaz septiņu palīdzības darbinieku bojāeju Izraēlas uzlidojumā Gazas joslā. Izraēla sola veikt notikušā izmeklēšanu. Uzbrukums kārtējo reizi apliecinājis civiliedzīvotāju un palīdzības darbinieku neaizsargātību karā, kas ilgst jau gandrīz sešus mēnešus. Tikmēr Irāna ir piedraudējusi atriebties par Izraēlas nāvējošo uzbrukumu islāma republikas diplomātiskajam kompleksam Sīrijas galvaspilsētā Damaskā.
Baltkrievijas armija rīko militāros manevrus
Baltkrievijas armija rīko militāros manevrus
Baltkrievijas armija ir uzsākusi militāros manevrus Ukrainas, Polijas un Lietuvas robežas tuvumā. Baltkrievijas Aizsardzības ministrija vēsta, ka manevri norisināsies trīs dienas un tajos tiks apgūts, kā armijai rīkoties kara gadījumā.
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā
(papildināts)
Droni uzbrukuši «Šahed» ražotnei Krievijā (papildināts)
Krievijas sastāvā esošās Tatarstānas varasiestādes otrdien pavēstīja par bezpilota lidaparātu uzbrukumu objektiem Jelabugā un Ņižņekamskā. Jelabugā sprādzieni nogranduši vietā, kur tiek ražoti "Šahed" kaujas bezpilota lidaparāti. Tiek ziņots arī par cietušajiem.
Tramps iemaksā 175 miljonu dolāru drošības naudu
Tramps iemaksā 175 miljonu dolāru drošības naudu
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien Ņujorkas civillietā par krāpšanos iemaksājis 175 miljonu dolāru drošības naudu, izvairoties no 454 miljonu dolāru lielā soda maksāšanas, kamēr tiek izskatīta apelācijas prasība.
Latvijas Radio Ukrainā: Nelikumīgā zāļu piegādē Krievijas armijai vainotā Latvijas firma noliedz aps...
Latvijas Radio Ukrainā: Nelikumīgā zāļu piegādē Krievijas armijai vainotā Latvijas firma noliedz apsūdzības
Ukrainā turpinās pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā par nelikumīgu Ukrainas uzņēmumā "Novofarm–Biosintez" ražotu anestēzijas medikamentu piegādi Krievijas armijai pēc pilna apmēra iebrukuma sākuma. Kriminālprocesā figurē arī Latvijas uzņēmuma vārds. Latvijas Radio ir izdevies sazināties ar zāļu ražotāja akcionāru un Latvijas uzņēmuma īpašnieku, kurš apsūdzības noliedz.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd