Ziņas
Bezvēsts pazudušo skaits brīvdienās mēdz palielināties; lūdz palīdzību meklēšanā
(papildināts)
Bezvēsts pazudušo skaits brīvdienās mēdz palielināties; lūdz palīdzību meklēšanā (papildināts)
Pirmdienas rīts iesākās ar Valsts policijas paziņojumiem par vairāku cilvēku pazušanu nedēļas nogalē. Laikam kļūstot siltākam, iedzīvotāji vairāk dodas ārpus mājas uz pasākumiem, un tieši brīvdienās pazudušo skaits palielinās. Tiesa, policijā uzsver, ka ne visos gadījumos bezvēsts pazudušie tiek meklēti publiski. Šāda stratēģija tiek izmantota tikai tad, kad tas var dot rezultātu un tuvinieki tam piekrīt.
ANO Drošības padome aicina nekavējoties izsludināt pamieru Gazā
(papildināts)
ANO Drošības padome aicina nekavējoties izsludināt pamieru Gazā (papildināts)
ANO Drošības padome (DP) pirmdien pieņēma ilgi apspriesto rezolūciju, kurā aicina nekavējoties izsludināt pamieru Gazas joslā. Tur jau gandrīz pusgadu turpinās bruņotais konflikts starp Izraēlu un palestīniešu teroristu grupējuma "Hamās" kaujiniekiem. Konflikta rezultātā gājuši bojā desmitiem tūkstošu civiliedzīvotāju.
Eksperti: Putins teroraktu izmantos politiskiem mērķiem
Eksperti: Putins teroraktu izmantos politiskiem mērķiem
Par vienu no asiņainākajiem teroraktiem Krievijas vēsturē, kurā nogalināti vismaz 137 cilvēki, Maskavas tiesa apcietinājusi četrus iespējamos uzbrucējus. Kadros no tiesas zāles redzams, ka visi aizturētie ir smagi piekauti un, visticamāk, tikuši spīdzināti.
Iespējams, sašķobījies ministra Kariņa krēsls
Iespējams, sašķobījies ministra Kariņa krēsls
Iespējams, ka bijušā premjera un ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa pozīcijas partijā vairs nav tik stabilas. Reaģējot uz sākto kriminālprocesu par iespējamu līdzekļu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu, "Jaunā Vienotība" nedēļas nogalē sanāca uz slēgtu sēdi, uz kuru tika aicināts ierasties arī Kariņš, bet viņš neieradās. Partijas valde pirmdien lēma, ko darīt tālāk, un neoficiāla informācija liecina, ka viens no variantiem paredz arī prasīt Kariņa demisiju.
ASV tiesas prāvu pret Trampu plānots sākt 15. aprīlī
ASV tiesas prāvu pret Trampu plānots sākt 15. aprīlī
Ņujorkas tiesa plāno 15. aprīlī sākt izskatīt bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa lietu, kas saistīta ar klusēšanas naudas maksāšanu pornozvaigznei. Tā būs pirmā reize ASV vēsturē, kad bijušais ASV prezidents stājies tiesas priekšā kā apsūdzētais kriminālnoziegumā.
Ne tikai kūlas, bet arī niedru ugunsgrēki – nelaime kukaiņiem un augiem, sarežģīts darbs glābējiem
Ne tikai kūlas, bet arī niedru ugunsgrēki – nelaime kukaiņiem un augiem, sarežģīts darbs glābējiem
Kūlas ugunsgrēkos cieš arī teritorijas pie ūdenstilpēm. Dabas liegumā "Lubāna mitrājs" jau vairākus gadus visapkārt dambim ezera un tuvējo dīķu krastos dedzina ne tikai veco zāli, bet arī niedres. Vaininieku pieķert gan ir grūti: Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP) nav resursu liegumu uzraudzīt nepārtraukti, bet ugunsdzēsēji reizēm nespēj pietiekami ātri piekļūt tieši šāda veida uguns nelaimēm.
Baltkrievijā ražoto liftu maiņa notiek lēni
Baltkrievijā ražoto liftu maiņa notiek lēni
Liftu uzturēšana tehniskā kārtībā ir kārtīgs izaicinājums kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Teju visi vecie lifti namos, kuri būvēti Padomju Savienības laikā, ir Baltkrievijā ražoti. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pauž, ka ilgtermiņa atbilde būtu nomaiņa pret jauniem, Eiropā ražotiem, bet vien retajā daudzdzīvokļu ēkā iedzīvotāji to var atļauties. Tikmēr uzturētāji meklē citus risinājums.
Polija un Francija lūdz paplašināt Ukrainas produktu importa ierobežojumus
Polija un Francija lūdz paplašināt Ukrainas produktu importa ierobežojumus
Briseles varas gaiteņos turpinās diskusijas par Ukrainas graudu un citu lauksaimniecības preču ievešanu. Aizvadītajā nedēļā ES paziņoja, ka atjaunos tarifus atsevišķiem Ukrainas produktiem. Taču neoficiāli zināms, ka Polija un Francija nav apmierinātas ar pagājušajā nedēļā panākto kompromisu. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd