Sports / Motoru sports
Sapnis sportam, ieguvums ekonomikai un valstij. Ko Latvijai nozīmēs pasaules čempionāta posms rallij...
Sapnis sportam, ieguvums ekonomikai un valstij. Ko Latvijai nozīmēs pasaules čempionāta posms rallijā?
Sapnis, kas pārtapis par realitāti, jeb pasaules rallija čempionāta (WRC) posms Latvijā, ko plāno 2024. gadā, nenoliedzami būs vērienīgs sporta notikums, taču nedrīkst aizmirst arī par to, kā pasākums ietekmēs valsts atpazīstamību pasaulē un ekonomiskos ieguvumus. Latvijas WRC posma izziņošanas pasākumā izskanēja dažādi viedokļi par to, kas varētu būt gaidāms no pasaules autorallija elites viesošanās Kurzemē. 
Rallijā «Sarma» pēc vadošās latviešu ekipāžas diskvalificēšanas uzvar igaunis Korge (precizēts)
(pap...
Rallijā «Sarma» pēc vadošās latviešu ekipāžas diskvalificēšanas uzvar igaunis Korge (precizēts) (papildināts)
Sestdien, 11. februārī, notikušajā Latvijas rallija čempionāta sezonas pirmajā posmā – rallijā "Sarma" – uzvarēja igauņa Timmu Korges ("Mitsubishi Lancer Evo X") ekipāža, kas pie uzvaras tika pēc latviešu ekipāžas Emīls Blūms/Ralfs Lipstoks ("Mitsubishi Lancer Evo IX") diskvalificēšanas, liecina sacensību oficiālie rezultāti.
Organizatori gatavojas pasaules motokrosa čempionāta posmam Ķegumā
Organizatori gatavojas pasaules motokrosa čempionāta posmam Ķegumā
Latvijā motokrosa trasē Ķegumā arī šosezon risināsies viens no pasaules čempionāta posmiem, tai skaitā arī prestižajā MXGP klasē. Latvijas "Grand Prix" būs astotais no kalendārā paredzētajiem 19 posmiem. Šī jau būs 14. sezona pēc kārtas, kad viens no posmiem notiek Ķegumā.
Ožjē pirms pasaules rallija čempionāta Montekarlo posma pēdējās dienas pārliecināts par uzvaru
Ožjē pirms pasaules rallija čempionāta Montekarlo posma pēdējās dienas pārliecināts par uzvaru
Pirms pēdējās pasaules rallija čempionāta (WRC) Montekarlo posma dienas līderpozīciju saglabā franču rallija pilots Sebastjens Ožjē ("Toyota Gazoo Racing"), kurš čempionāta rīkotājiem pauda pārliecību, ka viņa iekrātais pārsvars ir pietiekams, lai nosargātu uzvaru. Nu astoņkārtējam pasaules čempionam Ožjē palikuši vien četri svētdienas ātrumposmi, lai nosargātu uzvaru un pārrakstītu Montekarlo rallija vēsturi. 
Pasaules rallija čempionāta sezona startē Montekarlo; lietpratēji uzsver komandas lomu cīņā par uzva...
Pasaules rallija čempionāta sezona startē Montekarlo; lietpratēji uzsver komandas lomu cīņā par uzvaru (papildināts)
Pasaules rallija čempionāta (WRC) jaunā sezona startējusi ar allaž neparedzamo Montekarlo ralliju, kas līdz 22. janvārim norisināsies Francijas Alpu kalnu ceļos. Pēc pirmajiem diviem ātrumposmiem līderpozīcijā izvirzījies Sebastjens Ožjē ("Toyota Gazoo Racing"), bet galvenā cīņa vēl tikai priekšā. Portāla LSM.lv uzrunātie autosportisti – rallija pilots Mārtiņš Sesks un vēsturisko auto ieskaitē Montekarlo startējušais Krišjānis Caune – uzsvēra, ka šajās sacīkstēs īpaši nozīmīga loma cīņā par uzvaru ir visas komandas sadarbībai.
Pasaules rallija čempionāta 2023. gada sezona: Jauns posms, izmaiņas komandu sastāvā un trīs līderi
Pasaules rallija čempionāta 2023. gada sezona: Jauns posms, izmaiņas komandu sastāvā un trīs līderi
Pasaules rallija čempionāta (WRC) 2023. gada sezona, iespējams, atnākusi krietni klusāk nekā aizvadītā gada sezona, kad WRC ar hibrīdauto ēras sākumu atzīmēja 50. jubileju. Tomēr tas nenozīmē, ka šogad čempionāts startēs bez izmaiņām. Jaunajai sezonai sākoties jau nākamndēļ, pasaulē augstākā līmeņa autorallijs atgriezīsies ar kādu laiku sezonas kalendārā neredzētiem un ar vēl nebijušiem posmiem, kā arī ar pamatīgām rotācijām komandu sastāvos, kas iezīmējušas trīs līderus. 
Rallija sezonas startā Alūksne pulcēs kuplu dalībnieku skaitu, brauks arī Mārtiņa Seska ekipāža
Rallija sezonas startā Alūksne pulcēs kuplu dalībnieku skaitu, brauks arī Mārtiņa Seska ekipāža
Pēc nedēļas ar sacensībām Alūksnes apkaimē sāksies jaunā Latvijas rallija čempionāta sezona, ko tradicionāli atklās "Rally Alūksne". Sacensību rīkotāji ir ļoti apmierināti ar ekipāžu aktivitāti un saņemto pieteikumu skaitu, taču, kā jau tas tradicionāli ir ziemas rallijos, gan dalībniekus, gan pašus organizatorus nodarbina jautājums par atbilstošiem laikapstākļiem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd