Sports / Hokejs
HK «Kurbads» treneris Bluks: Komanda atgriežas Latvijas čempionātā spēlēt gudru hokeju
HK «Kurbads» treneris Bluks: Komanda atgriežas Latvijas čempionātā spēlēt gudru hokeju
Pēc mēneša sāksies jaunā Latvijas hokeja čempionāta sezona, kuru šogad pilnvērtīgi var dēvēt par Baltijas līgu ne tikai mārketinga, bet arī sportisku iemeslu dēļ. Startēs deviņas komandas – piecas no Latvijas, trīs no Lietuvas, viena no Igaunijas. Ar interesi gaida "Kurbads" komandas atgriešanos Latvijas čempionātā, un komandas galvenais treneris Toms Bluks sarunā ar LSM.lv ieskicēja gan komandas aprises, gan plānus vasaras sagatavošanās posmā.
Liepājas hokejs jaunas identitātes meklējumos: virslīga nav pa kabatai, cer uz jauniešiem Somijas lī...
Liepājas hokejs jaunas identitātes meklējumos: virslīga nav pa kabatai, cer uz jauniešiem Somijas līgā
Liepāja iepriekš ilgus gadus bija nozīmīgs Latvijas hokeja attīstības centrs, bet vietējais klubs arī nākamajā sezonā nepiedalīsies virslīgas čempionātā. Pašvaldība lielāku uzmanību paredz pievērst jauniešu komandām, tomēr pieredzējušais hokeja apskatnieks Jānis Matulis intervijā Latvijas Televīzijai apšaubīja Liepājā izvēlētā attīstības ceļa efektivitāti.
Hokejists Daugaviņš: Valstij vajadzētu garantēt pensiju izlases dalībniekiem
Hokejists Daugaviņš: Valstij vajadzētu garantēt pensiju izlases dalībniekiem
Profesionālajā sportā karjeras laiks ir īss. "Hokejista karjerai nākotnē beidzoties, es apzinos, ka viegli nebūs, ir jāiegūst izglītība, jāatrod, ko darīt nākotnē!" intervijā atzīst Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Mazliet sāp, ka viņa dalība, sava atvaļinājuma ziedošana, piedaloties 11 pasaules čempionātos Latvijas labā, nerezultēsies finansiālajā atdevē un sociālajās garantijās.
Hokeja misija jaunās darbavietās: Balcers izvēlas Šveici, Bļugeram nebijusi situācija Vankūverā
Hokeja misija jaunās darbavietās: Balcers izvēlas Šveici, Bļugeram nebijusi situācija Vankūverā
Vieni svētki noēd kumosu no citiem – līdz vasaras saulgriežiem šīgada Latvijas hokeja izlases spēlētāji bija kā uz izķeršanu, bet, kad emociju kamols pēc kāda laika ir norīts, interese sarūk. Tas arī loģiski, jo spēlētājiem jāsāk gatavoties gaidāmajai sezonai. Kamēr svinam vienus svētkus pēc otriem, viņpus okeānam Nacionālā hokeja līga (NHL) pēc drafta un spēlētāju tirgus atvēršanās ir iesnaudusies, taču latvieši ar jauniem karjeras pieturas punktiem liek par sevi runāt arī jūlija sākumā.
Atalgota ar zelta medaļu un gandarīta. Saruna ar hokeja čempionātā Kanādas izlasi aprūpējušo Zani Ča...
Atalgota ar zelta medaļu un gandarīta. Saruna ar hokeja čempionātā Kanādas izlasi aprūpējušo Zani Čaču
Pasaules hokeja čempionātā latvieši ne tikai izcīnīja bronzu, bet ieguva arī kaut ko augstāku un spožāku. Zelta medaļu piemiņai glabā Zane Čača, kura pasaules čempionātā gādāja, lai nākamie titula ieguvēji Kanādas hokejisti justos, cik labi vien iespējams, un varētu visus spēkus veltīt cīņām ledus laukumā, nedomājot par dažādām ikdienišķām, bet tādēļ ne mazāk svarīgām lietām.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd