LLKC: Vietējās produkcijas izmantošanu skolu ēdnīcās bremzē loģistikas izdevumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas skolā un bērnudārzos cenšas bērnus ēdināt veselīgi, nodrošinot pārtikas produktu iepirkumus no vietējiem zemniekiem. Latvijas Lauku konsultāciju centra (LLKC) Attīstības nodaļas projektu vadītāja Guna Šulce otrdienas rītā radioprogrammā „Labrīt” norādīja, ka tomēr ir apstākļi, kas  šos centienus bremzē – produktu cena un pašvaldību spēja to maksāt, kā arī loģistikas izmaksas.

Zemnieki pārsvarā piegādā dārzeņus. Taču ne visās mācību iestādēs bērni labprāt ēd dārzeņu ēdienus, ļoti daudz kas atkarīgs no pavāru prasmes, iniciatīvas un izdomas, kā dažādot ēdienkarti. Pavāriem tiek rīkotas meistarklases, svarīgi ir veidot arī sabiedrisko domu, kas ietekmē veselīgu ēšanas paradumu izplatību.

Šulce uzskata, ka jāmeklē racionālāki loģistikas risinājumi, lai atvieglotu produkcijas piegādi skolām. Viens variants būtu izsludināt divus iepirkumus - atsevišķi produkcijai un loģistikai. Iespējams, zemniekiem aktīvāk jāsadarbojas ar vairumtirdzniecības bāzēm. Un vēl viens priekšlikums ir iespējami atjaunot skolu pagrabu izmantošanu lauksaimniecības produkcijas uzglabāšanai, tad zemnieki produkciju varētu piegādāt retāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti