Patlaban gan izlases veidā ir pārbaudīti 50 restorāni Rīgā un Jūrmalā.
Viņa arī pastāstīja, ka tur kur VID darbinieki novērojuši restorānu darbību, novērots straujš legālo darījumu kāpums. Tomēr tā kā visu laiku VID nevar novērot restorānu darbību, tad ir jādomā citi veidi, kā rosināt sabiedriskās ēdināšanas nozarē strādājošos strādāt legāli.
Cīrule gan atzina, ka tiem, kas strādā legāli, ir grūtāk konkurēt tirgū, ja konkurenti strādā nelegāli.
Vēstīts, ka iepriekš VID solīja, ka tieši sabiedriskā ēdināšana, tostarp restorāni, būs viena no nozarēm, kurai dienests pievērsīs īpašu uzmanību, cenšoties palielināt legāli strādājošo uzņēmumu skaitu.