ZZS atbalsta sociālā nodokļa celšanu veselības aprūpes finansēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde atbalsta sociālo iemaksu palielināšanu par vienu procentpunktu, lai rakstu papildu līdzekļus veselības aprūpei, paziņoja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

ZZS paplašinātajā valdes sēdē ar Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) dalību formulēja savu nostāju veselības aprūpes finansējuma jautājumā. ZZS kategoriski noraida piedāvājumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) palielināšanu un fiksēto 20 eiro maksājumu par veselības aprūpes pakalpojumiem, teica Brigmanis.

Politiķis apliecināja, ka ZZS atbalstīs sociālo iemaksu palielināšanu - par 0,5 procentpunktiem darba devējiem un 0,5 procentpunktiem darba ņēmējiem.

"Mēs aicinām arī koalīcijas partnerus uzskatīt šo jautājumu par absolūto prioritāti un nekavējoties panākt vienošanos," turpināja Brigmanis, paužot cerību, ka rīt tas izdosies.

Citus jautājumus par iecerēto nodokļus reformu politiķis nekomentēja.

Kā ziņots, arī Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK paudusi skepsi par iespēju palielināt PVN un drīzāk vērtētu sociālo iemaksu pieaugumu kopā ar visiem pārējiem reformas pasākumiem, atvieglojumiem IIN jomā. Nacionālās apvienības pārstāvji arī uzsvēra, ka veselības aprūpes finansēšanā līdzatbildība būtu jāuzņemas arī pašreizējiem aplokšņu algu maksātājiem.

Savukārt "Vienotība" savu nostāju šajā jautājumā plāno formulēt trešdien, 14.jūnijā, pēc tikšanās ar premjeru.

Iepriekš Ministru prezidenta vadītā veselības darba grupa vienojās piedāvāt koalīcijai lemt par vienu no diviem veselības nozares finansēšanas avotiem - obligāto sociālo apdrošināšanu sasaistīt ar minimālajām sociālajām iemaksām un novirzīt veselības aprūpei 1,5% no sociālā budžeta, to kompensējot, par vienu procentpunktu ceļot PVN, vai arī ieviest obligāto veselības apdrošināšanu ar fiksētu vai diferencētu ikmēneša maksājumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti