Rīta Panorāma

LTV-63!

Rīta Panorāma

Intervija ar ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu

Intervija ar Mairu Dzelzkalēju-Burmistri

«Zemnieku saeima»: Atbalsts paredzēts tiem, kas pēc lietavām necentās novākt ražu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šobrīd valsts atbalsts paredzēts tiem lietavās cietušajiem lauksaimniekiem, kas pat necentās novākt ražu, neiekļaujot tos, kas centās saglābt izaudzēto, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja biedrības "Zemnieku saeima" valdes priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre.

"Zemnieku saeimas" pārstāve norādīja, ka šobrīd atbalsts paredzēts pašvaldībās, kur izsludināta ārkārtas situācija, un tas tiek piešķirts par pilnībā nenovāktajām ražām. Tādējādi neesot uzklausīti lauksaimnieki, un nav piešķirts atbalsts visām lietavās cietušajām saimniecībām.

Dzelzkalēja-Burmistre uzsvēra, ka šādā veidā valsts atbalsts paredzēts tiem lauksaimniekiem, kas pat necentās ražu novākt.

Turklāt no laukiem, kuros izdevās novākt izaudzēto, ražai ir zema kvalitāte, daļēji tā pat esot neizmantojama.

Tāpat viņa norādīja, ka lauksaimniecībā situācija ir kritiska visā Latvijā un vajadzēja izsludināt ārkārtas situāciju visā valstī, nevis tikai atsevišķās pašvaldībās.

Tāpēc “Zemnieku saeima” varētu aicināt valdību izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā visā Latvijas teritorijā.

Jau ziņots, ka divus mēnešus pēc tam, kad 24. augustā Latgali skāra pamatīgas lietavas, kas postīja gan ceļus, gan laukus, valdība apstiprinājusi, ka no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atvēl gandrīz 15 miljonus eiro kompensācijām lauksaimniekiem. Tās saņems gandrīz 3000 saimniecību īpašnieki. Vidējais kompensāciju apjoms ir 5070 eiro, bet lielākā – 268 000 eiro. Taču valsts atlīdzinās tikai zemnieku ieguldījumus, bet tiem, kuri cer uz atbalstu par negūto ražu, jāgaida Eiropas Komisijas galavārds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti