Dienas ziņas

Ādažos Ziemassvētku vecīši apciemo rūpju bērnus

Dienas ziņas

Talsos slimības dēļ nokaltuši ozoli

Viļakā darbu sāk vēl viens šūšanas uzņēmums

Viļakā darbu sāk vēl viens šūšanas uzņēmums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Viļakā kādreizējās spēļu zāles ēkā atvērts jauns šūšanas cehs. Tajā darbu atraduši 17 vietējie  iedzīvotāji. Viļakas novadā jau darbojas viens  šūšanas uzņēmums, taču konkurenci viens otram tie neradot.

Darbinieki nes un uzstāda šujmašīnas jaunajā Balvu uzņēmuma "Eco Fabrika" šūšanas filiālē Viļakas pašā centrā, ēkā, kur vēl nupat atradās spēļu zāle. Šī vieta izvēlēta tāpēc, ka abus novadus šķir vien mazliet vairāk nekā 20 kilometri, tāpat plašās telpas pilnībā atbilst uzņēmuma specifikai.

"Mums arī tā vajag, lai mēs veidotu līnijas, lai nebūtu ne starpsienu, nekā. Ērtāk padot pusfabrikātus no vienas operācijas uz otru. Pats centrs – darbinieki no visām vietām var atnākt ar kājām. Nav vajadzīgi sabiedriskie transporti, ne kaut kur jābrauc ir," sacīja SIA "Eco Fabrika" direktors Guntars Šults.

Paplašinot sadarbību projektā ar dāņu partneriem, darbu ieguva 17 Viļakas un apkārtējo novadu šuvēji, un šonedēļ uzsākta militāro somu šūšana.

Viļakā jau divus gadus darbojas šūšanas uzņēmums "Brasa", bet iepriekš daļa darbinieku tur darbu zaudēja. Šuvēja profesiju jau apguvušie iedzīvotāji novērtē iespēju sevi atkal pierādīt, jo īpaši tāpēc, ka pierobežā darba piedāvājumu nav tik daudz kā reģiona centrā.

"Reti, reti, kas tā vispār atveras. Darbavietu baigi maz tieši Viļakā. Un visi jau pārsvarā kaut kur citur strādā vai brauc prom uz ārzemēm pelnīt. Labi, ka atvērās Viļakā darbavieta jauna, ka tepat var strādāt," atzina Viļakas iedzīvotājs Igors.

Tikmēr Baltinavas novada dzīvojošā Ilga stāstīja, ka viņa iepriekš strādājusi par šuvēju uzņēmumā "Brasa", arī "Sarkanais rīks". "Es uzskatu, ka laukos ir visiem darbavietas vajadzīgas, jo man jau tas attālums neko neizsaka, ja ir darbs, ir jāstrādā," teica Ilga

Somu izstrādē uzņēmums specializējas jau aptuveni pusotru gadu. Kopumā jaunajā cehā ir jāsaražo vairāki tūkstoši somu.

Uzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka konkurence ar otru uzņēmumu tik mazā novadā vai citiem Latgalē neveidosies, jo arī turpmāk paredzēts šūt tieši sarežģītus izstrādājumus, pie tam 95% produkcijas tiek eksportēta.

"Latvijas tirgus ir tik mazs...  ja mēs vidēji rēķinam, ka mēs dienā varam nelielas somas saražot  pāri par 200 gabalu. Tātad mēnesī tie ir lieli tūkstoši," sprieda Šults.

Šobrīd uzņēmuma ambīcijas un ieceres ir lielas: paplašināt darbību un krietni palielināt darbinieku skaitu arī citviet Latgalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti