Vides sargi uzdod zviedram piederošajā fermā Priekulē savest kārtībā kūtsmēslu uzglabāšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Valsts vides dienesta (VVD) Liepājas reģionālā vides pārvalde ir ierosinājusi administratīvo lietvedību par mēslu un vircas neatbilstošu uzglabāšanu Priekules novada Kalētu pagastā esošajā SIA “Bengtsson Latvia”. Lietu plānots izskatīt šā gada 8.maijā.

 

Pārbaudot Zviedrijas pilsonim Bengtam Andersam Tūrdam Bengtsonam piederošo saimniecību SIA “Bengtsson Latvia” īpašumā “Lanku ferma”, VVD inspektori konstatēja virkni pārkāpumu un neatbilstību, informē VVD.

Kūtsmēsli un virca saimniecībā uzkrāti kaudzēs ap dzīvnieku novietnēm. Perimetrā ap kūtīm, uz zemes bez cietā seguma atrodas vairākas mēslu kaudzes ar apkārt noplūdušu vircu. Gar lielāko kūti ierīkots ceļš, kuram abās pusēs atrodas mēslu kaudzes. Nav izbūvēta mēslu krātuve un vircas tvertne, norāda VVD.

Fermas īpašniekam uzdots līdz šā gada 1.jūlijam sakārtot mēslu un vircas uzglabāšanu.

Jau ziņots, ka iepriekš zviedram piederošā saimniecība "Lankas'' nonāca Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) redzeslokā. Saimniecībā uzieti miruši lopi, kuru bojāejas cēlonis bijis lielais vecums vai barības trūkums. Pēc atkārtotas pārbaudes fermā PVD secināja, ka uzlabojumi esot vērojami, taču tie nebija pietiekami.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti