Panorāma

Rūdolfam Blaumanim – 155

Panorāma

E-veselības sistēma buksē, jo pārāk liels pieprasījums

Beigusies iespēja samaksāt nodokļus bez soda naudas uzrēķina

VID parādnieku amnestijai pieteikušies aptuveni 12 000; arī «Dzintars»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Otrdien, 2.janvārī, bija pēdējā diena, kad nodokļu parādnieki Valsts ieņēmumu dienestā (VID) varēja pieteikties nodokļu atbalsta pasākumiem jeb iespējai nomaksāt nodokļu parāda pamatsummu, nemaksājot nokavējuma naudu un soda naudu.

 Pēc VID apkopotās informācijas, nodokļu atbalsta pasākumiem bija pieteikušies 12 400 fizisko un juridisko personu no vairāk nekā 50 000 parādnieku. Dienestā gan norāda – personu skaits, kuras varētu izmantot atbalsta pasākumus, būs lielāks, jo vēl nav apkopoti dati par iesniegumiem, kas sūtīti pa pastu.

Kopumā nodokļu parādnieki valstij ir parādā 1,2 miljardus eiro. Pašlaik lēmumi par atbrīvošanu no uzrēķiniem un naudas sodiem pieņemti par summu 90 miljoni eiro. Par reāli atgūstamiem VID uzskata 200 miljonus eiro.

Viens no uzņēmumiem, kurš izmanto VID nodokļu atbalsta pasākumus, ir kosmētikas ražotājs “Dzintars”. No kopumā 48 miljonu eiro nodokļu parāda soda naudas netiks piemērotas 30 miljoniem.

Uzņēmuma vadītājs Iļja Gerčikovs skaidroja – pēdējos gados piedzīvotās ekonomiskās krīzes un energoresursu sadārdzinājums negatīvi ietekmējis kompāniju. Tagad tā tiek pārstrukturēta. Ņemot vērā, ka kredītus izaugsmei piesaistīt arvien ir grūti, nauda attīstībai tiek iegūta šādā veidā. 

“Bez jelkādas šaubīšanās šī ir iespēja, kas ļauj mums samaksāt nodokļu parādus ilgākā laika posmā un kādu daļu no naudas izmantot produktu attīstībai,” pauda Gerčikovs.

“Vienīgi nevajag aizmirst, ka pat pie parāda pret valsti mūsu kompānija gadā samaksā nodokļos vairāk nekā visa Latvijas kosmētikas nozare kopumā. Tādējādi vari būt labs un nomaksāt mazas summas, vari būt slikts un maksāt lielas summas. Tādi šobrīd esam mēs,” viņš piebilda.

Līdzīgi kā pārējiem nodokļu atbalsta pasākumu dalībniekiem tagad “Dzintaram” divu gadu laikā būs iespēja nomaksāt nodokļu parāda pamatsummu bez soda un kavējuma naudas uzrēķina.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti