VID nevar izmantot mediācijas procesu strīdā ar «ss.lv»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan auditorkompānija "PriceWaterhouseCoopers"(PwC) kopā ar zvērinātu advokātu biroju “PwC Legal” ir piekritis kļūt par mediatoru strīdā starp Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un SIA “ss.lv”, VID nevar izmantot mediācijas procesu, jo normatīvie akti to neparedz.

VID paziņojumā “Facebook” lapā uzsver, ka dienesta mērķis “joprojām ir panākt abpusēji pieņemamu situācijas risinājumu, taču šobrīd spēkā esošie normatīvie akti neparedz Valsts ieņēmumu dienestam iespēju izmantot mediāciju administratīvajā strīdā ar nodokļu maksātāju”.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Tāpēc VID nav noslēdzis un neplāno noslēgt vienošanos par mediācijas izmantošanu sarunās ar ss.lv uzņēmumu SIA “Internet” vai jebkuru citu nodokļu maksātāju.

Savukārt uzņēmumam ir tiesības brīvi izvēlēties savu juridisko interešu pārstāvi. VID tās nevar ierobežot, un uzņēmuma izvēlētais juridiskais pārstāvis var piedalīties uzņēmuma un VID komunikācijā, skaidroja dienests.

“Mēs joprojām ceram, ka sarunās ar uzņēmēju izdosies panākt savstarpēju vienošanos par informācijas sniegšanu, tās apjomu un termiņu. Ja šāda vienošanās tiks panākta, tā tiks nostiprināta, parakstot VID un uzņēmuma administratīvo līgumu par administratīvā strīda risinājumu. Tas dienestam arī ļautu atjaunot uzņēmuma saimniecisko darbību, un uzņēmums arī varētu atsākt līdzšinējā domēna izmantošanu,” teikts VID paziņojumā.  

Sarunās ar uzņēmumu VID vienojās, ka līdz izlīguma sarunu noslēgumam komentārus par strīda risināšanas gaitu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem sniegs tikai uzņēmuma piesaistītais juridiskais pārstāvis PwC.

Jau ziņots, ka VID augusta sākumā paziņoja par lēmumu apturēt SIA “Internet” un ar to saistītās populārās sludinājumu vietnes “ss.lv” darbību. Šāds lēmums pieņemts, jo uzņēmums atteicies sniegt informāciju par nereģistrētiem auto tirgotājiem. VID esot pamats uzskatīt, ka šajā portālā sludinājumus ievieto arī nodokļu krāpnieki, īpaši auto tirdzniecības jomā. Drīz pēc tam "ss.lv" domēna vārds jau bija mainīts uz "ss.com".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti