VID: Legālās degvielas patēriņš pusgadā pieaudzis par 6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šā gada pirmajā pusgadā kopējais patēriņam Latvijā nodotais legālais degvielas apjoms pieaudzis par 6% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, informē Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

2017.gada pirmajā pusgadā kopējais patēriņam Latvijā nodotās degvielas apjoms ir 638 810 tonnu, un tas ir par 6% vairāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā.

Vislielākais patēriņam nodotā apjoma pieaugums ir vērojams dīzeļdegvielai – 42 980 tonnu jeb par 10% vairāk nekā pērn, kas kompensē benzīna apjoma samazinājumu par 6 050 tonnām jeb 6%.

Komentējot šos datus, VID Akcīzes preču aprites daļas vadītāja Baiba Šmite-Roķe saka: “Legālais degvielas patēriņa kāpums, kas ir straujāks nekā pēdējos pāris gados, zināmā mērā apliecina Latvijas ekonomikas izaugsmes tempus.

Vienlaikus realizētās degvielas apjoma pieaugumu ietekmē arī Igaunijas pierobežas alkohola tirdzniecības kāpums, jo “alkohola tūristi”, izmantojot salīdzinoši zemākās cenas, veic degvielas uzpildi Latvijas–Igaunijas pierobežā tieši mūsu valsts degvielas uzpildes stacijās."

VID apkopo datus no visiem Latvijas legālajiem degvielas tirgotājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti