VID divu nedēļu laikā saņēmis 150 000 ienākumu deklarāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gada ienākumu deklarāciju iesniegšanas aktivitāte ir aptuveni tāda pati kā pērn. Valsts ieņēmumu dienestā (VID) divu nedēļu laikā jau saņemti aptuveni 150 tūkstoši deklarāciju. Divas trešdaļas no tām iesniegtas elektroniski.

Pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, piemēram, par izglītības vai medicīnas pakalpojumiem, cilvēki saņēmuši par 50 tūkstošiem iesniegto deklarāciju. No budžeta par tām jau ir atmaksāti aptuveni seši ar pusi miljoni eiro (6 452 307,39 eiro ).

„Gada ienākumu deklarācijas ir obligāti jāiesniedz tiem iedzīvotājiem, kuri veic saimniecisko darbību, tajā skaitā arī tiem, kuri izīrē nekustamos īpašumus, iedzīvotājiem, kas ir guvuši ienākumus ārvalstīs, un arī tiem, kas ir guvuši ar nodokli neapliekamus ienākumus, piemēram, tādus, kas pārsniedz 4000 eiro, arī no personīgās mantas pārdošanas. Tajā pašā laikā ir jāiesniedz obligāti arī zemnieku saimniecībām. Tātad tiem, kuri veic saimniecisko darbību, vienkāršoti runājot, ir jāiesniedz [deklarācijas]," stāsta VID pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa. "Savukārt iesniegt [deklarācijas] brīvprātīgi vai pēc paša vēlēšanās var tie cilvēki, kuri vēlas atgūt attaisnotos ienākumus, tas nozīmē, ienākuma nodokļa atmaksu var saņemt."

Augstkalne-Jaunbērziņa norāda, ka VID aicina cilvēkus iesniegt deklarācijas elektroniski, jo tā ir ērtāk un ātrāk.

"Sistēmā pārslodzes nav, bet, ņemot vērā tomēr to, ka tehnika paliek tehnika, gadās tādi brīži, kad arī kaut ko varbūt nevar izdarīt līdz galam," atzīst VID pārstāve. "Bet šajos gadījumos tad tas viss tiek diezgan ātri arīdzan novērsts. Un, ja ir radusies kāda ķibele, teiksim, uzņēmējiem ar to, ka viņi tieši šo te tehnisko problēmu dēļ to nav varējuši izdarīt tajā dienā, kad viņiem, piemēram, ir termiņš bijis iesniegt deklarāciju, tad mēs arī to ņemsim vērā."

"No iesniegšanas brīža ir jāatmaksā naudas summa par attaisnotajiem izdevumiem trīs mēnešu laikā. Šobrīd mums dati rāda, ka mēs veiksmīgi ar to tiekam galā, un izskatās, ka tā arī būs turpmāk, tā ka neviens bez naudiņas nepaliks un īpaši gaidīt arī nevajadzēs,” uzsver Augstkalne-Jaunbērziņa.

Jau vēstīts, ka iedzīvotāji var iesniegt deklarācijas no marta sākuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti