VID atmaksājis gandrīz trīs miljonus eiro pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pusotras nedēļas laikā Valsts ieņēmumu dienests (VID) atmaksājis gandrīz trīs miljonus eiro pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem.

Iedzīvotāji kopš 1. marta iesnieguši vairāk nekā 210 tūkstošus gada ienākuma deklarāciju. No tām lielākā daļa iesniegta elektroniski. Salīdzinot ar to pašu periodu pērn, šogad iesniegto deklarāciju skaits pieaudzis par aptuveni 80 procentiem. Valsts ieņēmumu dienesta pārstāve Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa pieļauj, ka pieaugums saistīts lielāku cilvēku informēšanu.

„Skaidrojums šim pieaugumam, protams, būtu jājautā cilvēkiem, kuri paši iesniedz šīs deklarācijas, bet mēs varam pieļaut, ka lielā mērā arī to ir veicinājusi informēšana – tas, ka Valsts ieņēmumu dienests arī pats diezgan daudz informācijas, gan caur medijiem ir izplatījis, gan arī savā mājaslapā. Citiem vārdiem, cilvēki mūs ir sadzirdējuši un mēs jūtamies ļoti priecīgi par to, ka beidzot ir šī te atsaucība un cilvēki izmanto savas tiesības," norāda Augstkalne-Jaunbērziņa.

"Pirmajā deklarāciju iesniegšanas dienā daļai elektroniskās deklarēšanas sistēmas lietotāju tiešām radās tehniskas problēmas ar pieslēgšanos. Tas bija saistīts ar to, ka sistēmai vienlaicīgi vēlējās pieslēgties rekordliels skaits lietotāju. Šobrīd Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēma darbojas pilnvērtīgi un nekādi darbības traucējumi vairs netiek novēroti," stāsta VID pārstāve.

"Ar deklarācijām ir tā, ka personas, kurām deklarācijas ir jāsniedz obligāti, to var izdarīt trīs mēnešu laikā – tātad līdz 1. jūnijam. Savukārt brīvprātīgi, lai atgūtu pārmaksāto ienākuma nodokli, deklarācijas var iesniegt trīs gadu laikā. Tātad vēl noteikti ir laiciņš to izdarīt,” atzīmē Augstkalne-Jaunbērziņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti