Rīta Panorāma

Telefonsaruna ar Normundu Krapsi par drošību uz ceļiem

Rīta Panorāma

Saruna ar Valmieras teātra direktori Evitu Sniedzi par viesizrādēm Rīgā

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu par nodokļu reformu

Vērtēs iespēju atteikties no pirmčekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai izvairītos no nodokļu nomaksas valstij, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi mēdz manipulēt ar kases aparātiem, izsneidzot tikai klientiem pirmčekus, tāpēc tiks izvērtēts, vai no pirmčekiem varētu atteikties pavisam, raidījumā „Rīta Panorāma” norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" vairākos Vecrīgas restorānos un krogos, saistītos ar libāniešu izcelsmes uzņēmēju Rabihu Odaimi, atklājis shēmu, ar kuru uzņēmumi, izmantojot pirmčekus, tiek pie skaidras naudas un apiet nodokļu maksāšanu. Sabiedriskās ēdināšanas vietās klienti saņem pirmčeku īstā čeka vietā, un kases aparātā īstais čeks neparādās, kas ļauj izvairīties no nodokļiem.

Situācija ir jāvērtē kopā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) – kāpēc vispār pastāv pirmčeki un kāda ir to funkcija, norādīja Reizniece-Ozola. Viņa sacīja, ka ar VID situāciju varētu pārrunāt jau ceturtdien, 8.jūnijā. 

Viņa pieļāva, ka no pirmčekiem varētu atteikties pavisam, ja vien to izmantošanai nav kāds argumentēts pamatojums. 

Ministre arī norādīja, ka cīņai ar izvairīšanos no nodokļiem ir jāievieš izmaiņas kases aparātu sistēmas lietošanā un tehniskajās prasībās, jo jaunie kases aparāti ievērojami sekmētu  nodokļu ieņēmumu pieaugumu, norādīja ministre.

Bieži vien tiek saņemta informācija par iespējamām mahinācijām, un cilvēki arī ne vienmēr var izsekot, kur paliek viņu čeki. Tāpēc VID jau iepriekš ir aicinājis iedzīvotājus sekot  izsniegtajiem darījumu apliecinošajiem dokumentiem, jo tikai fiskālais čeks apliecina, ka norādītā summa uzrādās arī uzņēmuma grāmatvedībā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti