Rīta Panorāma

Laika Zinas

Rīta Panorāma

Pievienotās stīgas albūmā

Intervija ar labklājības ministr Jāni Reiru

Vērtē lēzenāku pāreju uz obligāto sociālo maksājumu vai tā sasaisti ar veselības aprūpi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Strādājot pie risinājumiem tam, lai sociālā budžetā neveidotos iztrūkums, tiek domāts par sociālo iemaksu sasaisti ar valsts apmaksāto veselības aprūpi vai par obligāto minimālo sociālo maksājumu un to, lai pāreja būtu lēzenāka, nekā iepriekš bija iecerēts.

Labklājības ministrs Jānis Reirs (“Vienotība”) intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” skaidroja, ka 2019.gadā sociālajā budžetā būs iztrūkums, kas steidzami jāaizlāpa. Tas saistīts ar pērnā gada nogalē atcelto ieceri par minimālajām sociālajām iemaksām.

Valdība pašlaik strādājot pie tā, lai meklētu risinājumus, jo, nespējot atrisināt šo situāciju, vispār neesot jēgas veidot sociālo budžetu, norādīja ministrs.

Tiekot vērtēta iespēja atgriezties pie koncepcijas, ka valsts apmaksāti veselības aprūpes pakalpojumi tiek piesaistīti sociālajiem maksājumiem. Tāpat aizvien tiek domāts par minimālo obligāto sociālo maksājumu, pāreja uz kuru būtu lēzenāka, nekā iepriekš bija iecerēts. 

Ministrs gan pieļāva, ka varētu būt vēl citi risinājumu piedāvājumi. 

Vēstīts, ka norma, ka sociālās iemaksas jāmaksā no minimālās algas, pat ja darbinieks strādā nepilnu slodzi un saņem mazāk par minimālo algu, pieņemta jau 2015.gadā. Taču dažas nedēļas pirms normu stāšanās spēkā, 2016.gada decembrī, premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) rosināja atteikties no šī plāna, jo šāda mehānisma ieviešana nebūšot iespējama. Premjers piedāvāja iztrūkumu budžetā kompensēt, palielinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi no pašreizējiem 9% līdz 15%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti