Panorāma

Saeimas plenārsēdē iesāk valsts budžeta otro lasījumu

Panorāma

Trūkst līdzekļu pretvēža medikamentiem

Restorāns bez būvvaldes atļaujas

Vecrīgas sirdī valsts svētkos darbojies restorāns bez būvvaldes atļaujas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Visu valsts svētku laiku pašā Vecrīgas sirdī darbojies restorāns, kura telpas nav nodotas ekspluatācijā. Rīgas būvvalde, kas pēc svētkiem pieņēmusi lēmumu par restorāna slēgšanu, norāda uz neatbilstībām telpu plānojumā un reālajā dzīvē. Savukārt uzņēmuma īpašniece saistīta ar libāniešu uzņēmēju, kura pārvaldītajos restorānos Valsts ieņēmumu dienests (VID) fiksējis vairāk nekā pusmiljonu eiro lielu nodokļu parādu.

Latvijas televīzijas Ziņu dienesta raidījums “Aizliegtais paņēmiens” operācijā "Smalkie restorāni" šīs vasaras sākumā izgaismoja sešu Vecrīgas krogu ķēdi, kurā, apmeklētājiem izsniedzot vien pirmčekus, ne fiskālos čekus, ievērojamas ienākumu summas pagāja garām kases aparātiem un no tām aprēķināmie nodokļi – garām valsts budžetam.

VID šajos restorānos veica pārbaudes un aprēķināja vairāk nekā pusmiljonu eiro lielu nodokļu parādu. Tomēr, tā vietā, lai parādu nomaksātu, tika uzsākts vainīgo uzņēmumu likvidācijas process. Tagad LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" atklājis  – visi šie restorāni turpina uzņemt apmeklētājus, bet jau kā citi uzņēmumi, kas reģistrēti zem citiem īpašniekiem, kuri tomēr visi kaut kādā veidā saistīti ar uzņēmēju Rabihu Odaimi.

Turklāt bez šiem, tikko atvērts vēl viens restorāns – "Ogle" – pašā Vecrīgas sirdī, kur agrāk atradās mūzikas veikals "Random". Tā telpas gan vēl nav nodotas ekspluatācijā, bet, kā fiksējis "Aizliegtais paņēmiens", valsts svētkos tas bija apmeklētāju pilns.

Starp restorāna viesiem – arī pats Odaime.

Tiesa, jau otro dienu restorāns ir apmeklētājiem slēgts. Uz tā durvīm rakstīts, ka tehnisku iemeslu dēļ, bet, visticamāk, tādēļ, ka ekspluatācijā vēl nenodotās telpas ir atvērtas pašā Rīgas būvvaldes degungalā – vien pārsimt metru no būvvaldes telpām.

"Pēc manā rīcībā esošās informācijas, pagājušajā nedēļā vēl neesot strādājis šis objekts – uz svētkiem strādāja – svētki ir brīvdienas, jā, pirmajā dienā pēc svētkiem mēs arī apsekojām," atzina Rīgas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Rīgas būvvaldes vadītājs apstiprina – restorāns kopš vakardienas ir slēgts un atzinums par atbilstību telpu nodošanai ekspluatācijā, ja restorāna īpašnieki, pirms uzņemt apmeklētājus, būtu tādu sagaidījuši, visticamāk, būtu bijis negatīvs.

"Viņi ir iesnieguši apliecinājuma karti par funkcijas maiņu un telpu pārplānošanu, jā. Bet tas, ko mēs redzam, neatbilst tam, kas ir radies dabā, viena lieta ir šī ventilācija, arī šīs telpas ir pārplānotas savādāk. Un nav arī pārliecības par to, cik šis risinājums ir drošs," teica Vircavs.

Uzturoties restorānā, kad tas vēl bija atvērts, "Aizliegtā paņēmiena" žurnāliste novērojusi arī vairākus īsus elektrības pārrāvumus, kā arī signalizācijas iedarbošanos.

Kāds sods gaidāms par šādu telpu neatļautu ekspluatāciju, būvvalde pagaidām atturas prognozēt. Ar pašu Odaimi sazināties neizdevās, jo viņš uz telefona zvaniem neatbildēja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti