Varēs pieteikties atbalstam tūrisma aktivitāšu veicināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Drīzumā būs pieejams atbalsts ar lauksaimniecību nesaistītām saimnieciskajām aktivitātēm. Projekta pieteikumus Lauku atbalsta dienestā (LAD) varēs iesniegt no 1. augusta. Otrajā kārtā tiks atbalstītas trīs aktivitātes – ar lauksaimniecību nesaistītas darbības attīstīšana, saimniecisko darbību dažādošana un tūrisma aktivitāšu veicināšana.

Varēs pieteikties atbalstam tūrisma aktivitāšu veicināšanai
00:00 / 03:50
Lejuplādēt

Pieejamais publiskais finansējums aktivitātēm "Ar lauksaimniecību nesaistītu darbību attīstība" un "Ar lauksaimniecību nesaistītu saimniecisko darbību dažādošana" ir desmit miljonu eiro apmērā, vēl desmit miljoni eiro paredzēti aktivitātei "Tūrisma aktivitāšu veicināšana”. Lauku atbalsta dienesta Dienvidkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Ģirts Osis spriež, ka tūrisma nozarei naudas apgūšana ir liels izaicinājums un tas nenāksies viegli.

Eiropas Savienības (ES) atbalstīto projektu īstenošanā pieredzi ieguvis tūrisma uzņēmējs Klāvs Vikmanis, viņa viesu uzņemšanas un atpūtas kompleksā „Verbeļnieki” projekta pirmajā kārtā izdevies īstenot ieceri par bērnu laukuma pilnveidošanu, paredzot gan drošību, gan to, ka nodalītas teritorijas lielākiem un mazākiem bērniem. Uzstādītas arī aizraujošas iekārtas gan lieliem, gan maziem.

Laikam ejot, atpūtas komplekss pie jūras kļuvis draudzīgāks tieši ģimenēm, izskaužot skaļus masu pasākumus. Runājot par to, kas izdodas un kas ne, arī piesaistot ES finansējumu, Klāvs Vikmanis runā par darbu, kas tiek ieguldīts mērķtiecīgi - mākslīgi kaut ko radīt un uz ātru roku, ņemot kredītu, viņš neiesaka nevienam:

„Sitīšu sev uz pleca, jo to,  kas ir izdarīts 17 gadu laikā – to laikam ir grūti kādam pārspēt. Ir ieguldīts laiks, darbs, gan savi, gan ES līdzekļi. Veiksmes stāsta pamatā ir tas, ka nav kredītsaistību jeb tās ir saprātīgas. (..) Mums vasaras ir diezgan nepastāvīgas, un, ja tu gaidi naudu, reizēm var nonākt diezgan lielā bezizejas situācijā. Mēs varam mierīgi novirzīt līdzekļus attīstībai.”

Lauku atbalsta dienesta Dienvidkurzemes reģionālās lauksaimniecības pārvaldes vadītājs Ģirts Osis uzskata, ka šajās, ar lauksaimniecību nesaistītajās saimnieciskajās aktivitātēs, lielākas izredzes ir jau pieredzējušiem uzņēmējiem.

Projektu iesniegšana notiks no 1. līdz 31. augustam. Jāpiebilst, ka Lauku atbalsta dienests saņēmis galveno balvu Pasaules Informācijas samitā ''WSIS Prize 2017'' par LAD Elektronisko pieteikšanās sistēmu (EPS), kas atzīta par labāko informāciju tehnoloģiju rīku lauksaimnieku vajadzībām pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti