Valsts prezidenta kancelejas tēriņi nākamgad pieaugs par nepilniem 7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts prezidenta kancelejas darbības nodrošināšanai nākamgad plānots tērēt 5 705 927 eiro, kas būs par 6,7% vairāk nekā šogad, paredz 2018.gada budžeta likumprojekts.

Valsts prezidenta darbības nodrošināšana ietver vairākas galvenās aktivitātes, tajā skaitā nodrošināt Valsts prezidenta ārvalstu vizītes un ārvalstu amatpersonu vizītes pie Valsts prezidenta, ārvalstu vēstnieku akreditācijas, Latvijas diplomātisko pārstāvju iecelšanu un citu valstu diplomātisko pārstāvju pieņemšanu, reprezentējot valsti starptautiski.

Valsts prezidenta kanceleja nodrošina Nacionālās drošības padomes un Valsts prezidenta militārās padomes darbību, Valsts prezidenta apžēlošanas tiesības izmantošanu, Ordeņu kapitula un Valsts heraldikas komisijas darbību, eksprezidentu lietvedību, Valsts prezidenta izveidoto konsultatīvo vai pētniecisko komisiju darbību.

2017.gada Valsts prezidenta darbības nodrošināšanas plāns paredz, ka šogad šiem mērķim tiks iztērēti 5 348 721 eiro, savukārt 2018.gada projekts paredz, ka ieguldījumi Valsts prezidenta darbības uzturēšanā palielināsies par 357 206 eiro, sasniedzot 5 705 927 eiro.

Kancelejas galvenie pasākumi 2018.gadā, kuriem piešķirts papildu finansējums, saistīti ar Latvijas valsts simtgades augsta līmeņa pasākumu organizēšanu - valsts svētku koncertu, svinīgo pieņemšanu, izstāžu, valsts apbalvojumu pasniegšanu un cita veida pasākumiem, kā arī 2018.gada septembrī plānoto Arajološas grupas prezidentu tikšanos, kurā vienlaikus Latvijā pulcēsies 15 Eiropas Savienības (ES) valstu prezidenti.

Budžeta likumprojekts paredz, ka no 2018.gada projektā paredzētajiem 5,7 miljoniem eiro 1 886 374 eiro tiks novirzīti atlīdzībai, kas ir tikpat, cik 2017.gadā.

Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis aģentūrai LETA skaidroja, ka no kancelejas iekšējiem resursiem tiks segtas izmaiņas Valsts prezidenta atalgojumā un reprezentācijas izdevumos, kā arī izmaiņas eksprezidentu pensijās, kas atbilstoši likumam "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" ir 50% apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma. Amata vietu skaits Valsts prezidenta kancelejā 2018.gadā būs par 12 vietām mazāks nekā 2017.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti