Rīta intervija

Intervija ar NBS rekrutēšanas un atlases daļas priekšnieku Rihardu Rozenbaumu

Rīta intervija

BATL vadītāja Inga Antāne par tranzīta nozari

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis par RACA aktualitātēm

Valkas mērs: Minimālās algas kāpuma dēļ vietvarām nāksies samazināt štatus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan nodokļu reformas rezultātā daļa cilvēku saņems vairāk naudas, pašvaldībām, minimālās algas straujā kāpuma dēļ daļai pašvaldību nāksies samazināt štatus, intervijā Latvijas Radio sacīja biedrības „Reģionālo attīstības centru apvienība” vadītājs, Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Krauklis atzina, ka līdz ar nodokļu reformu cilvēku maciņos būs vairāk naudas. Taču grūti laiki būs vidēja lieluma pašvaldībām, kas nav ļoti bagātas un neatrodas lielo pilsētu tuvumā.

Piemēram problēmas radīs minimālās algas strauja celšana un ieņēmumu bāzes kritums. Pašvaldības mazāk varēšot ieguldīt izglītībā un atvēlēt ielu remontiem.

Tāpat daļā pašvaldību minimālo algu kāpums nozīmēšot štatu mazināšanu. Dažviet gan varētu rast risinājumus slodžu pārdalē, taču tik un tā bez darba varētu palikt tūkstošiem cilvēku.

Ziņots, ka nodokļu reforma paredz no nākamā gada sākuma Latvijā ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli, par uzņēmumā atstāto peļņu nodoklis vairs nebūs jāmaksā, savukārt sociālās iemaksas tiks palielinātas par vienu procentpunktu. Tāpat paredzēts palielinās minimālo mēnešalgu no pašreizējiem 380 eiro līdz 430 eiro nākamgad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti