Valdība piešķir 28 tūkstošus eiro Ukrainā cietušo ārstēšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai kompensētu ārstniecības iestādēm radušos izdevumu par 11 pacientiem no Ukrainas, kas ārstējās Latvijā no pērnā gada novembra līdz šā gada aprīļa beigām, Ministru kabinets atbalstīja finansējuma piešķiršanu veselības nozarei no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem – 28,2 tūkstoši eiro, informēja Veselības ministrijā.

Vienlaikus valdība atbalstīja izdevumu kompensāciju Ārlietu ministrijai, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Ukrainas protestu laikā cietušo un viņu pavadošo personu nogādāšanu no Ukrainas uz Latviju un no Latvijas uz Ukrainu - 3,5 tūkstošus eiro.

Atbalstīta arī 530 eiro kompensācija Labklājības ministrijai, lai sniegtu Latvijas Neredzīgo biedrībai kompensāciju saistībā ar tehniskā palīglīdzekļa nodrošināšanu Ukrainas protestu laikā cietušajai personai.

Kopumā no 2014.gada janvāra līdz šā gada 30.aprīlim Latvijā ārstējušies 20 pacienti no Ukrainas.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā valdība atbalstīja priekšlikumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem finansējumu Ukrainas protestu laikā cietušo personu ārstēšanai Latvijas ārstniecības iestādēs, tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšanai, ja ārstēšanas rezultātā nav atjaunotas funkcionālās spējas, kā arī cietušo un viņu pavadošo personu nogādāšanai uz Latviju un izmitināšanai.

Vēstīts, ka karadarbībā Ukrainas austrumos sākās 2014.gada martā, kad Krievija anektēja Ukrainai piederošo pussalu Krimu, un mēnesi vēlāk to atbalstošie kaujinieki pārņēma savā kontrolē plašas Doņeckas un Luhanskas reģionus. Puses, tajā skaitā Krievija, vairākkārt mēģinājuši vienoties par karadarbības pārtraukšanu, taču pilnībā kaujas nav rimušās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti