Uzņēmēju organizācija: Arī ar jauno iepirkumu likumu dominēs zemākās cenas princips

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunais Publisko iepirkumu likums risinās vairākas aktuālas problēmas, piemēram, saistībā ar iepirkumu caurspīdīgumu, taču tas nenovērsīs to, ka iepirkumos aizvien dominēs zemākās cenas princips, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” komentēja Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Publisko iepirkumu likuma komitejas pārstāve Līga Batalauska.

Raidījumā Pēcpusdiena Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Anrijs Matīss iepazīstina, kādas izmaiņas paredz jaunais likums.

Jauno Publisko iepirkumu likumu vērtē Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile.
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

LTRK pārstāve Līga Batalauska atzinīgi vērtē ieceri par elektronisko sistēmu pieteikumu un piedāvājumu iesniegšanai. Uzņēmēji gan vēlētos, lai tas notiek iespējami ātrāk, taču apzinās valsts iestāžu resursus šādas sistēmas izveidei. Tas varētu likvidēt vairākas no pašlaik eksistējošajām problēmām, tostarp korupcijas riskus.

Pozitīvu ietekmi varētu radīt arī izmaiņas iepirkumu procedūrās, kā arī jauna inovācijas partnerības procedūra, kas paredzēta tieši inovatīvu pakalpojumu izstrādei. Tāpat gada iepirkuma plāna publiskošana varētu veicināt konkurenci un nodrošināt kvalitatīvāku piedāvājumu sagatavošanu.

Savukārt sāpīgākās debates un būtiskākais trūkums arī jaunajā regulējumā ir tas, ka zemākā cena aizvien ir galvenais kritērijs regulējumā, norāda Batalauska. Tādējādi arī turpmāk dominēs zemākās cenas princips iepirkumos.

Ziņots, ka Saeima 15.decembrī galīgajā lasījumā pieņēma jaunu Publisko iepirkumu likumu,  kas paredz palielināt summu, sākot no kuras obligāti jārīko iepirkums, un arī vairākus citus jaunumus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti