Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Viņķeli

Intervija ar Uldi Biķi

Uzņēmējs Biķis: Ticu – nākotnē daļa valsts pakalpojumu nebūs pieejami tiem, kas izvairās no nodokļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Iecerētā nodokļu reforma ir skaidrs signāls, ka nodokļi ir jāmaksā, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” sacīja AS "Latvijas finieris" padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis. Viņš arī pauda cerību, ka nākotnē sabiedrība spēs vienoties par to, ka daļa valsts apmaksātu pakalpojumu nav pieejami tiem, kas izvairās no nodokļu nomaksas.

Par vienu procentpunktu palielinās sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas. “Šī nodokļa celšana dod iespēju veidot sasaisti veselības pakalpojumiem ar nodokļu nomaksu. Un veidot ļoti būtisku sistēmisku izmaiņu cilvēku domāšanai – ja es maksāju šo apdrošināšanu, es iegūstu veselības aprūpes pakalpojumu pilnā apmērā.” Biķis uaskata - tas ir ļoti pozitīvi, ja tādējādi varēs cilvēkus darbaspējīgā vecumā iesaistīt nodokļu nomaksā.

“Nākotnē es ticu, ka mēs spēsim sabiedrībā vienoties, ka daļa pakalpojumu nebūs pieejami tiem, kas izvairās no nodokļu nomaksas,” sacīja Biķis.

Viņš arī uzsvēra, ka Latvijas sabiedrībā būtu jāpieņem tas, ka nodokļi ir jāmaksā: “Ja nodokļus nemaksā, var apšaubīt pat valsti, [jo] valsts pakalpojumu sniegšanai tad iespēju nav.”

Vienlaikus viņš atzina, ka Latvijā ir salīdzinoši liels darbaspēka nodokļu slogs, tāpēc būtu vēlams to pārnest uz citām jomām. “Mēs noteikti uzņēmējdarbībā esam pozitīvi noskaņoti. Mums pašiem jāmāk meklēt risinājumi gan produktu, gan pakalpojumu attīstībai un vairot savus ieņēmumus,” sacīja Biķis.

Viņaprāt, lielākais izaicinājums ir atalgojuma apmērs, kam būtu jāpieaug, pretējā gadījumā cilvēki turpinās izbraukt no valsts. Turklāt jau tagad vērojams darbaspēka trūkums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti