Panorāma

"Oligarhu lietas" parlamentārā komisija sāk darbu

Panorāma

Nacionālais teātris un Dailes teātris sāk jauno sezonu

Piedāvā apvienot, bet nepārdot

Uzdod līdz oktobrim sagatavot piedāvājumu par «Lattelecom» un LMT turpmāko likteni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība otrdien, 8. augustā, uzdevusi Privatizācijas aģentūrai (PA) līdz 5.oktobrim izstrādāt konkrētu priekšlikumu tālākai rīcībai ar valstij piederošajām “Latvijas Mobilā telefona” (LMT) un “Lattelecom” kapitāldaļām.

Privatizācijas aģentūras vadītājs par valdībā lemto
00:00 / 00:47
Lejuplādēt
Ministru kabineta slēgtajā daļā otrdien izskatīts auditorkompānijas „KPMG” sagatavotais ziņojums par turpmāko rīcību ar valstij daļēji piederošajiem telekomunikāciju uzņēmumiem "Lattelecom" un LMT.

Šajā ziņojumā "KPMG" eksperti piedāvā abus uzņēmumus, kuru kopējā vērtība tiek lēsta aptuveni viena miljarda eiro apmērā, apvienot. Par šādu risinājumu jau ilgāku laiku iestājies skandināvu telekomunikāciju gigants „TeliaSonera”, kam pieder kapitāla daļas abos uzņēmumos.

Šonedēļ "KPMG" sagatavoto ziņojumu plānots publiskot.

Atbilstoši valdības sēdes slēgtajā daļā nolemtajam, Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Satiksmes ministriju līdz šā gada 5. oktobrim jāsagatavo konkrēts priekšlikums par turpmāko rīcību ar valstij piederošajām „Lattelecom” un LMT kapitāla daļām.

"Mēs nāksim ar konkrētu priekšlikumu vai priekšlikumiem uz Ministru kabinetu. Visdrīzāk, turpināsies arī politiska diskusija par šo jautājumu, jo tomēr nav tik triviāls jautājums," sacīja PA valdes priekšsēdētājs Vladimirs Loginovs.

Jau ziņots, ka uzņēmumu apvienošanu atbalsta “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, savukārt LMT vadītājs Juris Binde paudis, ka nesaskata ieguvumus no kompāniju apvienošanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti