Panorāma

"Telia Company" atgādina par LMT un "Lattelecom" apvienošanu

Panorāma

Kampaņa "Supervaronim nepazust!"

"Rīgas siltums" atlaidīs 230 darbiniekus

Ušakovs par «Rīgas siltuma» zaudēto iepirkumu: Jebkurš konkurss ir maksimāli caurspīdīgs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jebkurš konkurss ir maksimāli caurspīdīgs – tā par akciju sabiedrība “Rīgas siltums” zaudējumu iepirkuma konkursā, kas tuvākajos mēnešos rezultēsies ar 230 darbinieku atlaišanu, saka Rīgas mērs Nils Ušakovs (“Saskaņa”). Viņš noraida konkursa rezultātu saistību ar partiju “Saskaņa”.

Daļēji pašvaldībai, daļēji valstij piederošā akciju sabiedrība “Rīgas siltums” gatavojas apstrīdēt tiesā iepirkuma konkursa rezultātus par galvaspilsētas daudzdzīvokļu namu iekšējās siltumapgādes sistēmas apkalpošanu, jo uzņēmuma konkursā iesniegtais pieteikums nemaz neesot vērtēts.

“Rīgas namu pārvaldniekā” (RNP) norāda – tas bijis nekorekti sastādīts. “”Rīgas siltums” iesniedza pieteikumu, kas neatbilda prasībām, jo pamata pakalpojuma finanšu piedāvājumā tika iekļauti darbi, kas mūsu nolikumā bija nodalīti kā papildu darbi. Līdz ar to šis finanšu piedāvājums tika uzskatīts par neatbilstošu,” skaidro RNP pārstāve Santa Vaļuma.

Pie līdzīga atzinuma, ka “Rīgas siltums” pretēji konkursa prasībai nav nodalījis prasīto summu par pamatpakalpojumiem un papildu pakalpojumiem, nonācis arī Iepirkumu uzraudzības birojs.

“Rīgas siltuma” vadītājs Uģis Osis šādam vērtējumam nepiekrīt: “Mēs uzskatām, ka atbilstoši konkursa nolikumam [tā] nav gluži taisnība.”

Konkursā uzvarējusi četru uzņēmumu apvienība, pilnsabiedrība “Siltumserviss Rīga”. Trīs firmas darbojušās jau ilgstoši ar vairāku miljonu apgrozījumu gadā, bet ceturtā dibināta vien īsi pirms šī konkursa izsludināšanas. Viens no tās īpašniekiem šī gada sākumā partijai “Saskaņa” ziedojis divarpus tūkstošus eiro. 

Rīgas mērs Nils Ušakovs noraida, ka šāda saistība ar “Saskaņu” būtu ietekmējusi konkursa rezultātu: “Ja nemaldos, mūsu valstī par partiju “Saskaņa” balso pietiekami daudz cilvēku, gan pietiekami daudz cilvēku ir partijas biedri un ziedo. Šajā situācijā vēlreiz – jebkurš konkurss ir maksimāli caurspīdīgs process.”

Jaunais līgums noslēgts uz pieciem gadiem par 24 miljoniem eiro. Cik prasīja “Rīgas siltums”, “Rīgas namu pārvaldnieks” negrib atklāt, norādot – neesot korekti vērtēt kopējo summu, jo izšķirošais, pieņemot lēmumu, esot bijusi par pamatpakalpojumu sniegšanu prasītā samaksa, ko “Rīgas siltums” neesot atsevišķi izdalījis.

Ziņots, ka pirms pāris gadiem pēc Valsts kontroles rosinājuma “Rīgas namu pārvaldnieks” izsludināja iepirkuma konkursu par daudzdzīvokļu namu iekšējās siltumapgādes sistēmas apkalpošanu. Tajā pieteicās arī “Rīgas siltums”, bet uzvarēja četru citu uzņēmumu apvienība.

Līdz ar to “Rīgas siltuma” atbildība par ēku iekšējo sistēmu apkalpi ir sarukusi no vairāk nekā 3000 daudzdzīvokļu namiem uz vairs tikai 500 ēkām, kas neizbēgami nozīmē – lielai daļai uzņēmuma darbinieku darba vairāk nebūs.  “Mums šobrīd ir nepieciešams uzsākt kolektīvās atlaišanas procesu, mums ir jāatlaiž 230 darbinieki,” saka AS “Rīgas siltums” valdes loceklis Uģis Osis.

Tā ir ceturtā daļa visu ''Rīgas siltuma'' darbinieku, lielākoties – remontatslēdznieki. Lai apkalpotu uzņēmuma pārziņā atlikušās aptuveni 500 ēkas, darbu saglabās vien pārdesmit par iekšējo siltumtīklu apkalpi atbildīgie darbinieki.

Pārējiem “Rīgas siltuma” arodbiedrība sola rekomendācijas vēstules no uzņēmuma un palīdzību jauna darba meklējumos.

“Mums būs pārrunas gan ar citiem uzņēmumiem, ko, piemēram, mēs jau darām, bet šo momentu nezinām, kad tas līgums tiks lauzts. Ir mums arī pirmspensijas vecuma cilvēki, kuriem arī tas ir ļoti sāpīgs jautājums, kā ar viņiem būs,” stāsta  “Rīgas siltuma” arodorganizācijas priekšsēdētāja Alla Kronberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti