Ukraina paziņo par gatavību atsākt gāzes iepirkšanu no Krievijas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ukrainas enerģētikas kompānija "Naftogaz ukraini" ir gatava atsākt gāzes iepirkšanu no Krievijas, taču ar noteikumu, ja cena par dabasgāzi būs zemāka nekā Eiropas piedāvātā. Par to paziņojis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andrejs Koboļevs. "Gazprom" pārstāvju pašlaik piedāvātā cena gan ir ievērojami augstāka, nekā vēlas Kijeva.

Ukraina gāzes iepirkšanu no Krievijas pārtrauca 2015.gadā, sākot reversās gāzes piegādes no Eiropas valstīm un apgalvojot, ka šādas gāzes cena ir lētāka nekā Krievijas piedāvātā.

Abu pušu energokompānijas "Naftogaz Ukraini" un "Gazprom" turpina tiesāšanos par vairāku desmitu miljardu dolāru piedzīšanu gan par konkurences likuma pārkāpumiem, gan par iepriekš noslēgto līgumu saistību neizpildi.

Tagad Ukrainas puse paziņojusi, ka gāzes iepirkšanu no Krievijas varētu atsākt ar noteikumu, ka pašreizējos līgumos tiek veiktas izmaiņas un tiek samazināta gāzes cena.

Gāzes piegādes Kijeva plāno atjaunot trešajā ceturksnī un vēl atlicis mēnesis vienošanās panākšanai. Ukrainas premjerministrs Vladimirs Groismans pieļauj, ka par šo gāzi varētu norēķināties ar Pasaules bankas piešķirtajiem kredītlīdzekļiem.

Krievijas enerģētikas ministrs Aleksandrs Novaks paziņojis, ka "Gazprom" gāzes cena pašlaik ir aptuveni 180 ASV dolāri par tūkstoš kubikmetriem. Savukārt Ukraina uzskata, ka, ņemot vērā ekonomiskos apstākļus, Kijevai piegādātajai gāzei būtu jāmaksā aptuveni 130 dolāri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti