Tusks: Progress «Brexit» sarunās nav bijis pietiekams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

“Brexit” sarunās līdz šim nav panākts pietiekams progress, tā pēc sarunas ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Viņš uzsvēra, ka vēl ir jāatrisina vairāki nozīmīgi jautājumi, pirms “Brexit” sarunas var virzīties uz priekšu un risināt jau abu valstu iespējamo sadarbību nākotnē.

Pagaidām Apvienotās Karalistes un Eiropas Savienības (ES) sarunu vedēji likuši līdz ceturtajam raundam, kurš pašlaik notiek Briselē.

Savukārt oktobrī ES dalībvalstu līderi tiksies samitā, kurā tiks atkārtoti izvērtēts Lielbritānijas progress sarunās ar bloku un tas, vai ir iespējams virzīties tālāk. Par spīti kritikai Tusks  uzteica Meju par viņas uzrunu pagājušajā nedēļā, kurā viņa solīja garantēt tiesības ES pilsoņiem, kuri dzīvo Lielbritānijā, kā arī Apvienotās Karalistes apņemšanos turpināt iemaksas ES budžetā arī pēc izstāšanās 2019. gadā pārejas periodā laikā, kas būs divi gadi.

Vēstīts, ka sarunu ceturtajā kārtā lielākā uzmanība pievērsta izstāšanās maksai, kāda LIelbritānijai, iespējams, būs jāmaksā ES, kā arī šo sarunu ietekmei uz britu iekšpolitiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti