Tirgotāji savākuši vairāk nekā 6000 parakstu pret kases aparātu reformu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) līdz šim savākusi vairāk nekā 6000 parakstu pret kases aparātu reformu. Tā paredz, ka no šā gada 1. jūlija lielai daļai Latvijā strādājošo uzņēmumu ir jāievieš jaunām prasībām atbilstoši kases aparāti.

Lēmums par kases aparātu reformu, kuras gaitā Latvijā lietotos kases aparātus plānots nomainīt pret tādiem, kuros fiksētos datus sagrozīt ir ievērojami sarežģītāk nekā patlaban, tika pieņemts jau pirms vairāk nekā diviem gadiem, taču vairākas uzņēmēju organizācijas reformu vēl arvien uzskata par sasteigtu.

Ņemot vērā ar kases aparātu nomaiņu saistītās izmaksas, LTA šā gada februārī sāka parakstu vākšanu pret Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta virzīto reformu. Tirgotāju un iedzīvotāju atsaucība bijusi visai liela, saka LTA vadītājs Henriks Danusēvičs.

Tirgotāji savākuši vairāk nekā 6000 parakstu pret kases aparātu reformu
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

"Šobrīd mēs esam savākuši vairāk nekā 6000 parakstu un gaidām, kas notiks tālāk. Tiksimies ar premjeru [Māri Kučinski] vai vēlreiz ar prezidentu [Raimondu Vējoni], un ceram, ka valdība tomēr izskatīs jautājumu par šo izmaksu samazinājumu," teica Danusēvičs.

Jau ziņots, ka saskaņā ar asociācijas aplēsēm, kopējās izmaksas, lai iegādātos 2014. gada rudenī noteiktajām prasībām atbilstošus kases aparātus, varētu sasniegt pat 75 miljonus eiro. Arī kases aparātus apkalpojošie dienesti nesteidz piedāvāt jaunajām prasībām atbilstošus aparātus. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti