Tiesā prasa kažokzvēru audzētāja «Grobiņa» maksātnespēju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas tiesā iesniegts kažokzvēru audzētāja "Grobiņa" maksātnespējas pieteikums, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar pieteikumu tiesā vērsusies Dānijas kompānija "Hedensted Gruppen".

"Grobiņas" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga" teikts, ka Somijas izsoļu nams "Saga Furs" šogad negaidīti ir mainījis ūdeļādu realizācijas kārtību, proti ūdeļādu kolekciju pilnībā izņēmuši no 2015.gada decembra izsoles, tādējādi šogad saražoto ūdeļādu pārdošanu tiks organizēta tikai trijās izsolēs - 2016.gada martā, jūnijā un septembrī. 

"Jāatzīst, ka pēdējo 20 gadu laikā šī ir pirmā sezona, kad decembrī netiks tirgotas ūdeļādas. Līdz arī to, kā jau norādīts "Grobiņa" vadības ziņojumā pie trešā ceturkšņa pārskata, sabiedrības vadība šobrīd aktīvi strādā ar tās kreditoriem par uzkrāto parādu atmaksas pārcelšanu uz 2016.gadu, paredzot parāda atmaksu no 2016.gada marta un jūnija ūdeļādu izsoļu ieņēmumiem," norāda "Grobiņas" vadība.

Tostarp šobrīd arī ar kreditoru "Hedensted Grouppen" ir panākta konceptuāla vienošanās par 2014.gadā uzkrātā parāda samaksas termiņa  pagarināšanu, pārceļot tā atmaksu no 2016.gada izsoles ieņēmumiem,  tādējādi šonedēļ  tiks noslēgta attiecīga vienošanās.

Līdz ar to, pēc "Grobiņas" vadības vēstītā, "Hedensted Grouppen" iesniegtais maksātnespējas pieteikumus tiks atsaukts un ierosinātā maksātnespējas procesa lieta izbeigta.

Jau vēstīts, ka "Grobiņa" šogad deviņos mēnešos strādāja ar 4,401 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 73,7% vairāk nekā pērn attiecīgajā laika periodā, un guva 155,6 tūkstošu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Grobiņa" audzē ūdeles kažokādu ieguvei. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti