Somu Inovāciju fonda vadītājs: «Nokia» beigas - labākais, kas ar somiem noticis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Telekomunikāciju giganta un savulaik par iespaidīgāko veiksmes stāstu uzskatītā Somijas uzņēmuma “Nokia” noriets un pārdošana ir labākas, kas ar somiem noticis, jo tas atbrīvoja labākos prātus citiem uzņēmumiem, LTV raidījumā «Viens pret vienu»  pauda Somijas Inovāciju fonda “Sitra” prezidents Miko Kosonens. 

Viņš sacīja, ka “Nokia” bija pārāk liels uzņēmums, tas savāca labākos prātus, atņemot tos citiem.

“Kad “Nokia” sabruka, atbrīvojās daudz prasmīgu pētnieku un programmētājiem, [..] viss reģions ap “Nokia” atdzīvojās, sastapās ar lieliem izaicinājumiem, bet dažu gadu laikā radās jauni uzņēmumi, sakās izaugsme,” stāstīja Kosonens.  

“Domāju, ka man bija taisnība, iepriekš sakot, ka somiem paveicās [līdz ar “Nokia” beigām], protams, parēja varēja būt labāka,” atzina fonda vadītājs. 

Viņš arī uzsvēra, ka “Nokia” palaida garām to, cik straujas bija izmaiņas tirgū, vēl 2008.gadā uzņēmums pelnīja, lepojās ar to, ka tam ir 28 dažādi produkti, un smējās par “Apple”, kuram bija tikai viens produkts, un nepamanīja, ka uzsvars mainījās no produktiem uz pakalpojumiem un programmatūrām.  Tagad vērtība rodas no programmatūras un pakalpojumiem, nevis produktiem, sacīja Kosonens.  

Jau ziņots, ka Somijas tehnoloģiju uzņēmums "Nokia" 2014.gada aprīlī uzsāka mobilo tālruņu ražotņu pārdošanu ASV uzņēmumam "Microsoft", taču jau pusgada laikā "Microsoft" sāka atteikties no "Nokia" zīmola un jaunie "Nokia Lumia" pārtapa par "Microsoft Lumia".  

"Nokia" vairāk nekā desmit gadus bija vadošais mobilo telefonu ražotājs pasaulē, taču 2011. gadā šo titulu zaudēja Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumam "Samsung", neizturot konkurenci strauji augošajā viedtelefonu tirgū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti