Salacgrīvā atver tirdzniecības - izstāžu zāli vietējo uzņēmēju atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Salacgrīvā atvēra tirdzniecības – izstāžu zāle, kurā tiek piedāvāta vietējo uzņēmēju ražota produkcija, kā arī viņu sniegtie pakalpojumi. Tas ir pašvaldības iniciēts projekts “Radīts Salacgrīvas novadā”.

Ideja par vietējo uzņēmēju atbalstu un viņu produkcijas un pakalpojumu reklamēšanu pašvaldībā bija pavīdējusi jau pirms pāris gadiem. Toreiz bija doma, ka nesen SIA “Firma Madara 89” atvērtajā “Top!” veikalā vietējo produkcijai varētu iekārtot stendu. Bet tika spriests, ka tur nebūtu iespējas reklamēt novadā sniegtos pakalpojumus. Tā pērn rudens pusē nolemts, ka šim mērķim varētu iekārtot nelielu zāli, kas “Top!” veikalā nebija aizpildīta.

Jāpiezīmē, ka veikals atrodas ļoti izdevīgā vietā, tieši ceļa “Via Baltica” malā. Te bieži piestāj igauņi, somi, zviedri un citi caurbraucēji.

“Top!” veikala īpašnieks atsaukušies idejai un pirmo laiku sola atlaist nomas maksu. Interesentus kopā sauca un ideju par šīs zāles izveidi uzņēmās Salacgrīvas novada dome. Projektam izstrādāja arī speciālu logo. Vietējais uzņēmums “Medagas” radīja mēbeles šai zālei.

Lielu atbalstu vietējiem uzņēmējiem sniedz pašvaldība, kas apņēmusies no privatizācijas fonda līdzekļiem segt tirdzniecības-izstāžu zāles darbību pirmajā gadā. Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs uzskata, ka tas ir pietiekams laiks, lai uzņēmēji saprastu, vai šāda zāle tiem ir nepieciešama un vienotos, kā segt izdevumus turpmāk.

Izstāžu zāle ir labi aplūkojama, pat neieejot veikalā, jo viena siena ir no stikla. Logā izvietots monitors, kurā garāmgājēji var gūt ieskatu par Salacgrīvas novadā sniegtajiem pakalpojumiem – par ēdināšanu, naktsmītnēm, laivu nomu, skaistumkopšanas pakalpojumiem.

Savukārt pašā tirdzniecības zālē izvietota gan vietējo uzņēmumu, gan mājražotāju produkcija. Iegādājami zivju konservi, tējas, medus, sīrupi, sukādes, konditorejas izstrādājumi, kastes mūzikas instrumentu pārvadāšanai, adījumi, krelles. Interesanti, ka Salacgrīvas pusē top tāda lieta kā sniega kurpes. Savu produkciju izstādījuši līdz 20 uzņēmējiem, bet divtik piedāvā pakalpojumus. Zālē interesenti var saņemt arī bukletus, uzņēmēju vizītkartes, gūt arī citu informāciju.

Uzrunātie uzņēmēji, kuru produkciju prezentē jaunatvērtajā zālē, gandarīti par šādu ieceri. A/s “Brīvais vilnis” izpilddirektors Māris Trankalis teic, ka nav bijis divu domu par piedalīšanos šajā pašvaldības projektā, jo uzņēmums atrodas Salacgrīvā. SIA “Kuivižu enkurs” īpašniece Ilona Trēziņa, kas sniedz sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus, uzskata, ka tā būs laba reklāma viņas uzņēmumam. Māris Popovs, kurš izgatavo papīru un konvertus, uzskata, ka šis projekts viņa darbiem būs laba reklāma, varbūt arī finansiāls ieguvums, tā arī būs laba iespēja saprast, kas pircējiem patīk. Kā ieguvumu viņš arī novērtēja darbošanos projekta īstenošanas komandā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti