«Ryanair» arī piektdien atcēlis reisus starp Rīgu un Londonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" arī piektdien, 22.septembrī, atcēlusi reisus starp Rīgu un Londonu, liecina aviokompānijas mājaslapā publicētā informācija.

PTAC par to, kādos gadījumos pasažierim pienākas kompensācija
00:00 / 00:26
Lejuplādēt
Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" lēmums atcelt aptuveni 2000 reisu, kas bija ieplānoti laika posmā no šīs pirmdienas līdz 28. oktobrim, saniknojis pasažierus visā Eiropā.

Saistībā ar aviokompānijas pilotiem un stjuartiem piešķirtajiem atvaļinājumiem minētajā laika posmā ik dienu atcelti vairāki desmiti reisu. Galvenokārt atcelti reisi, kam bija jāizlido no Stanstedas lidostas Londonā, kā arī reisi no Romas, Briseles, Milānas, Barselonas un Dublinas.

"Ryanair" lēmums skar arī pasažierus no Latvijas. Saskaņā ar informāciju, kas publicēta aviokompānijas mājaslapā, "Ryanair" atcēlis šī rīta reisu no Stanstedas lidostas Londonā uz Rīgu, kā arī reisu, kam plkst.11.30 bija jāizlido no Rīgas uz Londonu.

Tāpat atcelts piektdien, 22. septembrī, plānotais reiss no Stanstedas lidostas Londonā uz Rīgu un no Rīgas uz Stanstedu, liecina aviokompānijas publicētais atcelto reisu saraksts.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Sanita Gertmane skaidro, ka, ja aviopasažieris par reisa atcelšanu ir informēts divas nedēļas iepriekš, tad patērētājam kompensācija saskaņā ar regulu nepienākas.

"Bet, protams, patērētājs var prasīt atmaksāt naudu par biļetēm vai arī ceļojuma maršruta pārplānošanu," teica Gertmane. "Pasažierim ir tiesības saņemt kompensāciju, ja aviopārvādātājs cilvēku nav informējis par lidojuma atcelšanu mazāk nekā septiņas dienas pirms paredzētā izlidošanas laika."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti