«Rimi» par loģistikas centra attīstību saņems 6,4 miljonu eiro nodokļa atlaidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ministru kabinets otrdien, 30.maijā, atbalstījis uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaides piešķiršanu SIA "Rimi Latvia" ("Rimi") par investīciju projekta "Baltijas valstu galvenā loģistikas centra attīstība Rīgā" īstenošanu, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Attīstot Baltijas valstu loģistikas centru un izveidojot centralizētu pārtikas ražošanas cehu Rīgā, "Rimi" plānoto investīciju apjoms ir 25 585 000 eiro apmērā.

Tas nozīmē, ka pēc projekta īstenošanas uzņēmumam būs tiesības piemērot UIN atlaidi 6 396 250 eiro apmērā. 

"Izveidojot vērienīgu loģistikas centru un pārtikas ražotni Rīgā, kas apkalpos visu Baltiju, SIA "Rimi Latvia" Latvijas ekonomikā investēs vairāk nekā 25 miljonus eiro un tuvāko trīs gadu radīs 117 darbavietas, līdz 2025. gadam kopumā radot vairāk nekā 160 jaunas darba vietas," norāda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība").

"Rimi" pamatdarbību veic mazumtirdzniecības nozarē, vienlaikus attīstot darbību arī loģistikas un pārtikas ražošanas jomās. Uzņēmums ir nozīmīgs darba devējs, nodrošinot vairāk nekā 5000 darba vietu, un ir liels nodokļu maksātājs valstī.

Kompānijas preču izplatīšana pašlaik tiek organizēta decentralizēti no divām noliktavām. Tās apkalpo gan Latvijas mazumtirdzniecības tīklu, gan izplata trešo valstu preces uz Lietuvas un Igaunijas tirgiem. Arī ražošanas process ir decentralizēts, proti, ražošana notiek uz vietas veikalos.

"Rimi" pārstāve Inga Bite informē, ka "Rimi" Baltijā lielāko loģistikas centru Rīgā plāno uzbūvēt četru gadu laikā. Projektā, kurā plānots arī paplašināt esošo biroja un noliktavu kompleksu A.Deglava ielā, paredzēts ieguldīt kopumā 75 miljonus eiro.

"Rimi" loģistikas centra attīstības plāns ir 30. investīciju projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis.

EM informē, ka kopš UIN atlaižu piešķiršanas uzsākšanas 2011. gadā kopumā apstiprināti 29 projekti par kopējo investīciju summu 355,1 miljons eiro. Savukārt valsts piešķirtā nodokļu atlaide kopumā bijusi 79 miljonu eiro apmērā. 

UIN atlaidi iespējams saņemt, ja investīciju summa pārsniedz 10 miljonus eiro. Nodokļa atlaides apmērs ir atkarīgs no investīciju apjoma. Piemēram, ja sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 50 miljoniem eiro, tad uzņēmums ir tiesīgs saņemt UIN atlaidi 25% apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti