Rīgas pašvaldības 2016.gada budžeta deficītu plāno samazināt līdz 605 000 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Precizētais Rīgas pašvaldības 2016.gada pamatbudžets tiek plānots ar ieņēmumiem 809,3 miljonu eiro apmērā un izdevumiem 809,9 miljonu eiro apmērā, līdz ar to deficīts tiek plānots ap 605 000 eiro apmērā.

Sākotnēji pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi tika plānoti 791,7 miljoni eiro, bet izdevumi - 793 miljoni eiro, līdz ar to deficīts tika plānots 1,3 miljoni eiro.

Izmaiņas rada papildu priekšlikumu iestrāde nākamā gada budžetā, iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas budžetā palielinājums par 3,8 miljoniem eiro un izmaiņas iemaksās pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā atbilstoši pieņemtajam valsts 2016.gada budžetam, kā arī citi faktori.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja vairākus pašvaldības departamentu darbinieku un valdošās koalīcijas deputātu iesniegtos priekšlikumus. Tikmēr visi opozīcijas deputātu iesniegtie priekšlikumi tika noraidīti.

Opozīcijas deputāte Sarmīte Ēlerte (V) gan lūdza deputātus atbalstīt divus svarīgākos frakcijas deputātu priekšlikumus par atalgojuma palielināšanu pirmsskolu pedagogiem un brīvpusdienu nodrošināšanu mazturīgiem bērniem pirmsskolās, skaidrojot, ka kopējā budžeta situācija ļautu šos līdzekļus atrast. "Palielināt pirmsskolu pedagogu algas no 2017.gada mums šķiet novēloti," norādīja deputāte, komentējot attiecīgu Rīgas mēra Nila Ušakova (S) ieceri to darīt gadu vēlāk.

Komiteja daļēji akceptēja domes Mājokļu un vides departamenta priekšlikumu, par 100 000 eiro palielinot dzīvokļu renovācijai paredzēto summu. Tika atbalstīts pašvaldības policijas priekšlikums atvēlēt 90 000 eiro videonovērošanas centra sistēmas atjaunošanai. Atbalstīja arī 115 350 eiro desmit jaunām amata vietām Satiksmes departamentā, kas esot nepieciešamas nelegālo pasažieru pārvadātāju kontrolei.

Nākamā gada budžetā atvēlēs arī 50 000 eiro daudzfunkcionāla sociālo pakalpojumu dienas centra pilngadīgām personām izveidei un pakalpojuma nodrošināšanai.

Vēl 79 767 eiro nākamgad atvēlēs četru jaunu amata vietu izveidei domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, 200 000 eiro - integrēta pašvaldības portāla izveidei un 397 980 eiro - nodibinājuma "Riga.lv" darbības nodrošināšanai, palielinot informācijas apjomu iknedēļas informatīvajā lapā un portālā. Kā skaidroja Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse, nodibinājumam plānota papildu sadarbība ar dažādiem autoriem un noformējuma speciālistiem.

Vēl 1 133 429 eiro nākamgad plānots atvēlēt Rīgas Tūrisma attīstības biroja darbības nodrošināšanai - starptautiskiem sadarbības projektiem 933 429 eiro un Pasaules koru olimpiādes, kas Rīgā notiks 2017.gadā, sagatavošanas darbiem - 250 000 eiro.

Pēc Ušakova priekšlikuma 39 865 eiro nākamgad plānots atvēlēt bēgļu koordinācijas centra darbībai Rīgā. Tiknuse pastāstīja, ka pašvaldība jau pašreiz sadarbojas ar valsts struktūrām, kuras sniedz informāciju par bēgļu uzņemšanas plānu, un nākamgad pēc nepieciešamības šis centrs sāks darbu.

Šādu nākamā gada budžetu šodien atbalstīja Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja, pret budžetu kopumā balsojot opozīcijas deputātiem. Pašvaldības 2016.gada budžetu plānots pieņemt Rīgas domes sēdē nākamnedēļ, 15.decembrī.

Kā ziņots, pašvaldība nākamgad iecerējusi saglabāt iepriekšējo gadu prioritātes - sociālā palīdzība, atbalsts ģimenēm ar bērniem, izglītība un drošība.

Ievērojamus līdzekļus no investīciju programmas plāno novirzīt izglītības iestāžu remontdarbiem - ap 24 miljoniem eiro. 2016.gadā darbi norisināsies 57 skolās un 60 pirmsskolas izglītības iestādēs. Lielākie projekti plānoti Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā, Rīgas Centra humanitārajā vidusskolā, Rīgas Austrumu vidusskolā un Rīgas Juglas vidusskolā.

Turpināsies arī Rīgas 1.slimnīcas rekonstrukcija, tam plāno novirzīt 2,7 miljonus eiro, siltināšanas un logu nomaiņas darbi Rīgas Dzemdību namā, tam novirzot 0,8 miljonus eiro.

Dotācijā SIA "Rīgas satiksmei" (RS) nākamgad plānots piešķirt kopumā 96,8 miljonus eiro, tostarp 8,1 miljons no valsts, bet 88,6 miljoni eiro - no pašvaldības budžeta. 2015.gadā pašvaldība dotācijai RS atvēlēja identisku summu, bet valsts - 5,2 miljonus eiro, kopējai dotācijai esot ap 94 miljoniem eiro.

2016.gadā plānots ievērojamus līdzekļus novirzīt arī ielu remontiem, asfalta seguma atjaunošanai, velo infrastruktūras attīstībai un vides labiekārtošanas darbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti