Rīta intervija

Saeimas sociālo lietu komisijas vadītāja Aija Barča par «Sistēmas bērni»

Rīta intervija

RD izglītības komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane par izglītības kvalitāti

Lidostas "Rīga" pārstāve Liene Freivalde par lidostas problēmām un attīstības iespējām

Rīgas lidosta cer nākotnē apkalpot 10 miljonus pasažieru gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas lidostā turpinās mērens pasažieru skaita pieaugums, galvenokārt uz tranzīta pasažieru rēķina, bet nākotnē lidostas plānos ir dubultot pasažieru skaitu un gadā apkalpot 10 miljonus ceļotāju, intervijā Latvijas Radio sacīja lidostas Aviācijas pakalpojumu un biznesa attīstības departamenta direktore Liene Freivalde.

Pēdējos gados pasažieru skaita pieaugums lidostā vairs nebija tik straujš kā kopš 2004.gada, bet joprojām lidosta apkalpo vidēji par 2% - 4% vairāk pasažieru nekā iepriekšējā gadā. Pērn pieaugums bija aptuveni 4%, un pārsvarā izaugsmi nodrošināja tranzīta pasažieri, “par ko mēs priecājamies, jo tā ir iespēja attīstīties un augt vēl vairāk”, sacīja Freivalde.

Pagājušajā gadā lidosta apkalpoja 5,4 miljonus pasažieru.

Tuvāko piecu gadu laikā lidosta plāno, ka apkalpoto pasažieru skaits pieaugs vēl par miljonu un 2022.gadā tā varēs apkalpot jau vairāk nekā 6 miljonus pasažieru.  

Savukārt desmit – divdesmit gadu plāns ir apkalpot 10 miljonus pasažieru gadā, pastāstīja Freivalde.

Viņa sacīja, ka arī turpmākajos gados plānotā izaugsme ir par 2% - 4%, un kopumā Eiropā prognozes liecina, ka aviācijas tirgus aug, un aug pat nedaudz straujāk – par 4% -  5% gadā un cilvēki ar lidmašīnām ceļo arvien vairāk.  Arī nākotnē lidosta sagaida vairāk tranzīta pasažieru un tūristu.  

Lai spētu apkalpot 10 miljonus pasažieru gadā, lidostai gan jāpielāgo infrastruktūra un jau ir ieplānota drošības kontroles zonas paplašināšana, bet nākotnē arī plašāka reģistrācijas zāle, plašākas bagāžas saņemšanas telpas, kurās šobrīd aktīvākajās lidojumu stundās ir zināmas neērtības un “nedaudz drūzmēšanās sanāk”, stāstīja lidostas pārstāve.

Savukārt trešdien, 19.aprīlī, lidosta sagaidīs 60 miljono pasažieri kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1991.gadā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti