Rīgas domes opozīcija kritizē pilsētas šā gada budžetu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, dienu pirms Rīgas domes jaunā nepilnu 740 miljonu eiro budžeta apstiprināšanas, opozīcijas deputāti no Nacionālās apvienības kritizēja pašvaldības saimniekošanu, kas līdz lielām problēmām noveduši visas domes kapitālsabiedrības.

Pēdējo dažu gadu laikā Rīgas budžeta deficīts ir sasniedzis vairāk nekā 55 miljonus eiro, bet vēl 2010.gadā Rīgas budžetā bija vairāk nekā 28 miljonu eiro pārpalikums. Savukārt no krīzes sākuma gadu 120 miljonu eiro uzkrājuma palikuši vien 15 miljoni eiro. Tas norāda uz Rīgas domes vadības nesaimniecisku darbību, šodien, dienu pirms jaunā nepilnu 740 miljonu eiro budžeta apstiprināšanas, preses konferencē žurnālistiem pauda Rīgas domes Nacionālās apvienības deputāti.

Domnieks Andris Lācis izteicās, ka no «Saskaņas centra» ievēlētā mēra Nila Ušakova saimniekošanas principi līdz lielām problēmām noveduši visas domes kapitālsabiedrības, tajā skaitā «Rīgas ūdeni», «Rīgas namu pārvaldnieku» un «Rīgas satiksmi». Bet, piemēram, uzņēmumā «Rīgas acs» esot ieguldīts daudz līdzekļu, bet pat neesot skaidra tās darbība.

Par Nacionālās apvienības iebildēm stāsta deputāts Ģirts Lapiņš: „Nav tā, ka budžeta deficīts būtu tādēļ, ka ieņēmumi ir samazinājušies Rīgai. Domes priekšsēdētājam patīk spekulēt, ka viņam kaut ko nedod un viņš ir abižots. Tā nav taisnība. Redzam, ka ieņēmumi visus pēdējos gadus ir pieauguši.”

Lapiņš arī norāda uz to, ka Rīgā tiek radīti 55% no Latvijas iekšzemes kopprodukta: „Rīgā ir puse no Latvijas ekonomikas. Saliekot kopā – ja mums rodas budžeta deficīts, kas ir svarīgākais rādītājs, to var finansēt no divām lietām: uzkrājumiem, kas ir nosēsti un palikuši ap 15 miljoniem, un jauniem aizņēmumiem. Mēs zinām, ka aizņēmumus ierobežo Latvijas likumdošana – 20% no ieņēmumiem tekošā gada atmaksai. Mēs tuvojamies tai robežai.”

„Sekas ir tādas, ka ir masveida nekustamo īpašumu izpārdošana, uzkrājumi noēsti, aizņēmumi drīz mums ierobežos likumdošana, nekustamie īpašumi pārdoti, un tad būs krīzes situācija. Un ne jau Uškaovs strādās ar šo budžetu, šis slogs tiks uzkrāts nākamajiem Rīgas domes sasaukumiem,” pauda opozīcijas deputāts,” norādīja opozīcijas deputāts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti