Panorāma

20 gadu kopš Talsu traģēdijas

Panorāma

Šifrējošais datorvīruss skāris arī Latviju

Rīgas brīvostu vadīs Ansis Zeltiņš

Rīgas brīvostas valde pārvaldnieka amatā vienbalsīgi apstiprina Zeltiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trešdienas, 28. jūnija, valdes sēdē Rīgas brīvostas valde Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā vienbalsīgi apstiprināja ilggadēju transporta un loģistikas nozares profesionāli Ansi Zeltiņu, informēja brīvosta.

Ansi Zeltiņu kā labāko pretendentu brīvostas pārvaldnieka amatam bija atzinusi Jūras administrācijas vadītāja Jāņa Krastiņa vadītā konkursa komisija. Arī viņš bija ieradās brīvostā, lai komisijas viedokli pamatotu ostas valdes locekļiem, kuriem par Zeltiņa apstiprināšanu jābalso.

Jau iepriekš brīvostas valdes priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks (“Gods kalpot Rīgai”) bija norādījis, ka valdes locekļu balsojumam jābūt vienbalsīgas. Un aptuveni pēc stundu ilgas izjautāšanas tāds tas arī bijis ar pamatnosacījumu, ka jaunais pārvaldnieks būs profesionāls un politiski neitrāls.

Savus amata pienākumus viņš sāks pildīt augusta sākumā. Līdz tam vēl jāpabeidz formālā apstiprināšanas procedūra un jāiegūst satiksmes ministra Ulda Auguļa (Zaļo un zemnieku savienība) apstiprinājums.

“Valde sagaida, lai osta būtu konkurētspējīga Baltijas reģionā, lai saglabātu lielākās ostas pozīciju, valde sagaida, lai turpinātos ostas reorganizācija – uz attīstību vērsta, kompakta, spējīga konkurēt arī ar citu ostu administrācijām. Attiecīgi arī informācijas pieejamība. Valde sagaida, lai varētu veikt visu šo infrastruktūras auditu,” saka Ameriks.

Viens no vissvarīgākajiem uzdevumiem būšot jaunā ostas programmas veidošana – tas ir Ministru kabinetā apstiprināms normatīvais akts, kas nosaka ostas attīstību, darbības principus turpmākajiem desmit gadiem. Ansis Zeltiņš to apņēmies izstrādāt nākošā gada laikā.

Tāpat viņš pildīšot pārējos valdes uzdevumus, un par konkurētspējas nodrošināšanu viņam bažu neesot. “Ostas infrastruktūrā ir ieguldīti ļoti lieli līdzekļi, es teiktu – no infrastruktūras osta ir ļoti konkurētspējīga un ļoti laba. Mums ir jāpiestrādā pie tā, lai šī infrastruktūra tiktu aktīvi un efektīvi darbināta un izmantota un attiecīgi dotu arī atdevi ostai kopumā. Rīgas brīvosta un tās infrastruktūra būtu pasaules līmenī,” sacīja Zeltiņš.

Līdz šim gan brīvostai pārmesta konkurences kropļošana pašas ostas iekšienē saistībā ar velkoņu pakalpojumu nodrošināšanu – brīvosta izveidojot savu pakalpojumu, traucējusi ienākt privātajiem; iesaistījās arī Konkurences padome. Turklāt kopš pērnā gada Zeltiņš ir direktors attiecīgajā Rīgas brīvostas meitasuzņēmumā “Rīgas Brīvostas flote”, kas veic attiecīgo pakalpojumu. Šo meitas kompāniju savulaik izauklēja iepriekšējais pārvaldnieks  Leonīds Loginovs, lai velkoņu pakalpojumus pārņemtu.

Zeltiņš, neuzskata, ka tas būtu bijis nepareizi: “Runājot par velkoņiem, es tur negribu iedziļināsiet vēsturē, manā izpratnē attiecībā uz velkoņiem problēmām nav un nevajadzētu būt. Es pieļauju, ka ir bijis arī personāliju elements un personāliju attieksmes elements. Bet ostai, protams, ir jātur rūpe par savām kritiskajām funkcijām, un katrā ziņā velkoņi Rīgas ostā ir kritiskā infrastruktūra (..) Situācija visās Latvijas ostās ir tāda, ka mums velkoņu kompānijas rindā nestāv.”

Dažas dienas pirms Loginova aiziešanas no Brīvostas pārvaldes viņš Zeltiņu iecēla arī “Rīgas Brīvostas flotes” valdē. Lai arī viņu attiecības esot labas, Zeltiņš noliedza, ka būtu Loginova protežē.

Ansis Zeltiņš ir dzimis 1975. gadā, ieguvis profesionālo bakalaura/maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē, Apvienotajā Karalistē. Zeltiņa profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari (kapteiņa palīgs uz Aframax tipa kravas kuģiem), gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā.

Pašlaik Zeltiņš ieņem VAS “Latvijas dzelzceļš” padomes priekšsēdētāja amatu, ir SIA “Rīgas brīvostas flote” direktors un valdes loceklis, kā arī VAS “Latvijas Jūras administrācija” valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis VAS “Latvijas Jūras administrācija”, kā arī strādājis vadošos amatos vairākās privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

Jau ziņots, ka no 24 pretendentiem, kas bija pieteikušies uz konkursu, uz intervijām klātienē uzaicināja trīs. Ansis Zeltiņš ieguva augstāko punktu skaitu – būtiski vairāk nekā abi pārējie kandidāti.

Rīgas brīvostas pārvaldnieka amats kļuva vakants pēc tam, kad to šā gada 10.martā pēc paša vēlēšanās atstāja Leonīds Loginovs,kurš Rīgas brīvostu vadīja kopš 1998.gada. Tagad līdz jauna ostas pārvaldnieka atrašanai attiecīgos pienākumu pilda ilggadējais Loginova vietnieks Aigars Pečaks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti