Rēzeknē par teju septiņiem miljoniem eiro izbūvēs rūpniecības kompleksu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jau tuvākajā laikā Rēzeknē uzsāks gandrīz septiņus miljonus eiro vērtā rūpniecības kompleksa būvniecību. Četrus hektārus lielajā teritorijā plānots izbūvēt ražošanas un biroju ēku, izbūvēt komunikācijas un stāvlaukumu, kā arī sakārtot piebraucamos ceļus. Jauno rūpniecības kompleksu vietējā pašvaldība plāno izsoles kārtībā nodot kādam uzņēmumam, kas izveidos vismaz 95 jaunas darba vietas.

Daļa Rēzeknes pilsētas Ziemeļu rajona teritorijas, kur padomju gados atradās dažādi rūpniecības uzņēmumi, ilgus gadus netika apsaimniekota, kā rezultātā – atzīta par degradētu teritoriju.

Rēzeknē par teju septiņiem miljoniem eiro izbūvēs rūpniecības kompleksu
00:00 / 03:11
Lejuplādēt
Rēzeknes domes Attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs izrāda pašvaldībai piederošos 4 ha zemes, kur pašlaik klajā laukā aug krūmi, krūmi un latvāņi.

“Mēs uzbūvēsim ražošanas ēku, sagatavosim pievedceļus, visas nepieciešamās komunikācijas, t.i., ūdensvads, kanalizācija, gāze, elektrības pieslēgums. Šajā teritorijā būs arī publiskā stāvvieta," klāsta Orlovs.

Telpas jaunuzbūvētā ražošanas kompleksa ēkā pašvaldība plāno iznomāt atklātās izsoles kārtībā.

“Tās prasības, ko mēs izvirzīsim investoriem būs diezgan stingras. Lai veiksmīgi pabeigtu šo projektu, nevajag tikai ēkas būvniecību, bet tas iznākuma rādītājs ir darba vietas, ko radīs privātais investors.

Konkrēti šim projekta ir plānotas vismaz 95 darbavietas un privātās investīcijas 3,5 miljoni eiro," turpina stāstīt Orlovs.

Tiesa, pagaidām pašvaldībai nav informācijas par kādu konkrētu investoru, kas varētu uzsākt darbību rūpniecības kompleksa teritorijā.

Pašlaik Rēzeknes dome noslēgusi būvniecības līgumu ar pilnsabiedrību "Monum & Litana", kas reģistrēta tikai šī gada jūlijā, apvienojot divus uzņēmumus - Latvijas SIA "Monum" un Lietuvas "Litana ir Ko".

Kā atzīst “SIA Monum” tehniskais direktors Aļģirds Pipars, realizējot šādus lielus projektus uzņēmumu apvienošanās ir ierasta prakse.

“Ņemot vērā, ka šis objekts ir rūpniecības komplekss ar ražošanas korpusu, ar administratīvo un sadzīves ēkām, tad kvalifikācijas dokumentos konkursam bija šīs prasības, ka jābūt pieredzei uz šo apjomu, kas ir pie šiem 4000 kvadrātmetru," saka Pipars. "Ņemot vērā, šāda tipa lielu ražotni un to, ka mums Latvijā šāda tipa objekti nav bijuši tik ļoti daudz, mēs arī ar šo Lietuvas uzņēmumu - partneri, kurš Lietuvā ir viens no pirmajiem, otrajiem, trešajiem spēlētājiem - arī apvienojāmies, lai varētu kvalificēties šajā iepirkumā," pauž Pipars.

“Šonedēļ mēs izņemam būvatļauju un tas nozīmē, ka nākošās nedēļas laikā mēs iekārtojam būvlaukumu un pirmais darbs mums ir saistīts ar zemes darbiem," atzīmē Pipars.

Kopumā Rūpniecības kompleksa izbūvei Rēzeknē plānots tērēt 6 miljonus 800 tūkstošus eiro, no kuriem 3 ar pusi miljoni ir Eiropas Savienības nauda, 3 miljoni – Rēzeknes pašvaldības finansējums un 160 tūkstoši – valsts dotācija. Rūpniecības kompleksu plānots izbūvēt desmit mēnešu laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti