Dienas ziņas

Jaunie personas kodi apgrūtina farmaceitu darbu

Dienas ziņas

Grobiņas novada skolās apgūst veselību veicinošo vingrošanu

RGK jauns svaigas gaļas sadales cehs

Rēzeknē atver jaunu svaigas gaļas sadales cehu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uzņēmuma “Rēzeknes gaļas kombināts” teritorijā nupat izveidots jauns svaigas gaļas sadales cehs. Tā būvniecībā un aprīkošanā ieguldīts teju 1,5 miljons eiro, ko lielākoties sedz Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējums.

“Atkaulošanas cehs mums bija, bet viņš bija iekšā ražotnē pie mums saspiests ļoti mazā vietiņā. Tur nevarēja izvērsties atbilstoši šodienas prasībām,” stāsta gaļas kombināta valdes priekšsēdētājs Vladimirs Jegorčenko.

Jauniegādātās iekārtas atbilst Eiropas Savienības (ES) prasībām, un ar tām darbinieki strādā teju nepārtraukti: visas septiņas dienas nedēļā, pārstrādājot vairāk nekā 1000 cūku kautķermeņus. Katrs darbinieks atbild par noteiktu operāciju. “Pirmie ir gaļas izgriezēji, kas atdala gaļu no kaula. Tālāk iet operācijas – arī sauc gaļas izgriezēji, kas sadala pa nepieciešamām kategorijām pēc klienta vēlmēm. (..) Nedēļā varam sadalīt, pārstrādāt vidēji līdz 15 tonnām,” stāsta “Rēzeknes gaļas kombināta” Svaigas gaļas sadales ceha vadītājs Māris Kamzols.

Gaļas kombināts ir arī lielākais darba devējs Rēzeknē un šobrīd nodarbina aptuveni 450 cilvēkus, neskaitot piesaistīto firmu un pārvadātāju darbiniekus. Liela nozīme ražošanas apjomu palielināšanā ir sadarbībai ar citiem uzņēmumiem. “Es biju dažādās ražotnēs, un šī ir tiešām viena no modernākajām, viena no jaunākajām gan iekārtu ziņā, gan aprīkojuma ziņā un telpu ziņā, ļoti priecē. Bet es ceru, ka viņi attīstīsies, un domāju - pēc gadiem trīs četriem viņi izaugs vēl lielāks,” norāda SIA “Sanitex” produktu grupas vadītājs Sergejs Vižičaņins.

Lai arī reģionu plašā mērogā skāris cūku mēris, uzņēmuma darbībai tas krasus zaudējumus nav radījis, nācies gan palielināt cūku piegādātāju skaitu no attālākām Latvijas vietām. “Lielāka kontrole. Bet principā tas ir Pārtikas un veterinārā dienesta pienākums to lietu visu kontrolēt. Tas viss ir sakārtots ar likumdošanu. Tur viss ir kārtībā,” norāda Jegorčenko.

Turpmāk cehā paredzēts noslēgt projekta pēdējo posmu un paplašināt fasēšanas iekārtu klāstu, kā arī iegādāties vienu no modernākajām izejvielu kustības uzskaites sistēmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti