Reizniece-Ozola izvairās atbildēt, vai viņai būtu jādemisionē nodokļu izmaiņu dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) ir izvairīga atbildēs, vai viņai un valdībai būtu jāatkāpjas diskusiju un jucekļa dēļ ap Mikrouzņēmuma nodokli un sociālajām iemaksām.

Vaicāta, vai viņai būtu jāatkāpjas, Reizniece-Ozola atteica, ka „valdībai šobrīd ir jānodrošina, lai kļūdas būtu labotas un uzņēmumi maz ciestu”.

„Mana atbildība un visas valdības atbildība ir labot šo kļūdu un nodrošināt, ka uzņēmēji nākamajā gadā var strādāt un viņiem nodokļu slogs ir panesams,” sacīja Reizniece-Ozola.

Viņa atkārtoja jau agrāk teikto, ja izmaiņas nenotiktu, tad daudzi uzņēmumi nākamā gada sākumā atlaistu cilvēkus. „Atbildība būtu tad, ja nākamā gada sākumā uzņēmējiem vajadzētu atlaist cilvēkus,” teica Reizniece-Ozola. Ministre gan atzina, ka "neskaidrības ir radītas".

Viņa arī uzsvēra, ka diskusija ap Mikrouzņēmuma nodokli nav pamats valdības nestabilitātei. Tāpat kā viņas, arī valdības uzdevums un atbildība ir labot nepilnības.

Viņa norādīja, ka turpmāk valdība vairāk konsultēšoties ar uzņēmējiem un ekspertiem, lai šāda situācija vairs neatkārtotos.

Jau ziņots, ka koalīcija pirmdien nespēja panākt vienošanos par premjera “pēdējā brīža” piedāvājumu nodokļu izmaiņām, bet otrdien valdības vadītājs pauda pārliecību, ka “Vienotība” tomēr pārdomās un atbalstīs piedāvājumu.

Premjers 7.decembrī, divas nedēļas pēc budžeta pieņemšanas, negaidīti rosināja atteikties no plāna nākamgad ieviest sociālo iemaksu slieksni 75% no minimālās algas, pat ja cilvēks saņem mazāk. Iztrūkumu budžetā kompensēs, palielinot mikrouzņēmumu nodokļa likmi no pašreizējiem 9% līdz 15%. Tiesa, "Vienotības" Saeimas frakcija nesteidza atbalstīt šo priekšlikumu.

Valdības koalīcijas partijām arī pirmdien, 12.decembrī, neizdevās panākt vienošanos par premjera piedāvājumu, tomēr jautājumu šonedēļ skatīs Saeimas budžeta komisijā.

Finanšu ministrija (FM) piektdien sagatavojusi aplēses par premjera piedāvājumu mikrouzņēmuma nodokļa celšanai līdz 15% un minimālo sociālo iemaksu atcelšanai. Aprēķini liecina, ka šīs izmaiņas kopumā neradīs zaudējumus budžetā, bet mikrouzņēmumu darbiniekiem būs labākas sociālās garantijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti