Rīta Panorāma

Intervija ar Vilni Lietuvieti

Rīta Panorāma

Rotu dizaineres Annas Faniginas "Kuģu saraksts"

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu

Reizniece-Ozola: Demogrāfija ir Nacionālās apvienības pirmsvēlēšanu stāsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Katrs politiskais spēks pirms nākamajā gadā paredzētajām Saeimas vēlēšanām vēlas veidot savu pirmsvēlēšanu stāstu, un demogrāfija ir Nacionālās apvienības (NA) stāsts, intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” piektdien, 8. septembrī, sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, skaidrodama NA uzstājību vairāk līdzekļu piešķirt demogrāfijas uzlabošanai.

Tomēr ministre atzina, ka par nepieciešamību atbalstīt demogrāfiju viņu visvairāk pārliecināja NA gatavība atteikties no Liepājas cietuma celtniecības, kas ir dārgs projekts.

Vienlaikus gan ministre piezīmēja, ka jauns cietums ir vajadzīgs, jo esošās ieslodzījuma vietas nav labā tehniskā stāvoklī.

Reizniece-Ozola vēlreiz apliecināja, ka nodokļu izmaiņu nākamā gada budžeta nebūs. Arī jaunas nodevas ātro kredītu nozarei nebūs, jo budžeta veidošana ir sliktākais laiks, kad tās ieviest. Problēmas gan šajā sfērā aizvien pastāv, jo vēl joprojām daudzi cilvēki nespēj atdot ātros kredītus, ko paši agrāk paņēmuši.

Vēstīts, ka par 32 miljonu eiro piešķiršanu demogrāfijas uzlabošanai nākamā gada valsts budžetā valdības koalīcija vienojās ceturtdien, 7. septembrī. Savukārt ideju par jaunu nodevu ātrajiem kredītiem septembra sākumā izteica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti