PVN palielināšana bezrecepšu zālēm tomēr nedraud

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme bezrecepšu zālēm netiks mainīta – tā kā valdība to neatbalstīja, šī iecere tālākai skatīšanai netiks virzīta.

Jau vēstīts, ka viens no Finanšu ministrijas (FM) apkopotajiem un piedāvātajiem priekšlikumiem nākamā gada budžeta likumprojekta paketei bija atteikties no samazinātās 12% PVN likmes piemērošanas bezrecepšu zālēm, pārejot uz standarta – 21% PVN likmi.

Medijos šo ieceri kritizēja Veselības ministrija, patentbrīvo zāļu ražotāji un pacientu organizācijas, bažījoties, ka, bezrecepšu zālēm kļūstot dārgākām, pacienti tās nevarēs atļauties. 

"Ļoti būtisks šī jautājuma izskatīšanā ir Veselības ministrijas viedoklis. Un Veselības ministrija šo priekšlikumu tālāk neatbalstīja. Tāpēc jautājums tika noņemts no dienas kārtības un tālāk netika virzīta tā izskatīšana,” teica FM pārstāvis Aleksis Jarockis.

PVN palielināšana bezrecepšu zālēm tomēr nedraud
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

Viņš norādīja, ka arī uzņēmumus pārstāvošās organizācijas bija ļoti piesardzīgas par PVN paaugstināšanu bezrecepšu medikamentiem, kā arī viesnīcu pakalpojumiem.

Jau ziņots, ka otrdien, 2.augustā, valdība sāka darbu pie nākamā gada budžeta sagatavošanas. FM, balstoties uz diskusijām ar Veselības ministriju un Pasaules Bankas ekspertiem, sagatavoja priekšlikumu piemērot bezrecepšu medikamentiem nevis samazinātu PVN likmi, bet standarta likmi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti