PVD: Ievestos augļus un dārzeņus aizvien retāk uzdod par vietējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan Latvijā tirgotāji ievestos augļus un dārzeņus mēdz uzdot par Latvijas izcelsmes produktiem, pašlaik šī tendence mazinās, novērots Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).

No aprīļa līdz ar pašmāju dārzeņu sezonas sākumu dienests visā Latvijā plānoja pastiprināti pārbaudīt svaigu augļu un dārzeņu tirdzniecību. Īpašu uzmanību PVD bija plānojis pievērst preču kvalitātei, uzglabāšanas apstākļiem, kā arī informācijai, kuru patērētājiem par preci sniedz tirgotājs.

„Pārsvarā ažiotāža ap augļiem un dārzeņiem ir saistīta ar to, ka tiek maldināti patērētāji, piemēram, ievestā prece tiek uzdota par mūsu pašu izcelsmes preci. Attiecībā uz izcelsmi, jā, bija tāda tendence, ka ļoti daudzi, īpaši tirgotāji uzdeva ievesto preci par Latvijas preci. Šobrīd varbūt mazāk tāpēc, ka mēs to kontrolējam vairāk, un tā tendence samazinās,” stāsta PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova.

Viņa gan piebilst, ka neatbilstības dažkārt tiek atrastas: “Cilvēciskais faktors paliek. Arī lielveikalos mēs ļoti bieži konstatējam to, ka tikko bija Spānijas, piemēram, produkcija, cena tā pati palika, ielika kādas citas valsts produkciju, bet izcelsmes valsts palika Spānija. Mēs to periodiski konstatējam, bet negribētos teikt, ka tas ir masveidā.”

PVD Pārtikas izplatīšanas uzraudzības daļas vadītāja Tatjana Marčenkova
00:00 / 01:13
Lejuplādēt

Tāpat Pārtikas un veterinārajam dienestam nav informācijas, ka augļos un dārzeņos būtu atrastas aizliegtas vielas, kas varētu ietekmēt patērētāju veselību. “Attiecībā uz kvalitāti - cilvēks, kas pērk, viņš vizuāli redz, kā auglis vai dārzenis izskatās, un viņš jebkurā momentā var atteikties no bojātas produkcijas,” saka Marčenkova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti