Putins pagarina atbildes sankcijas pret Rietumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis rīkojumu par atbildes sankciju pret rietumvalstīm pagarināšanu par gadu. Šāds solis sperts dažas dienas pēc Eiropas Savienības Padomes lēmuma par sankciju pagarināšanu pret Krieviju.

Krievijas ziņu portāls RBK vēsta, ka atbildes sankcijas pagarinātas līdz 2018.gada 31.decembrim.

Putins rīkojumā uzdevis Krievijas valdībai nodrošināt tā izpildi, kā arī nepieciešamības gadījumā koriģēt sankciju darbības termiņu. Rīkojums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā.

Ziņots, ka, atbildot uz rietumvalstu sankcijām, kas noteiktas saistībā ar Krimas aneksiju un Krievijas agresīvo rīcību Ukrainā, Krievija 2014.gada augustā spēra atbildes soli, liedzot ievest valstī virkni produktu no Eiropas Savienības, ASV, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Liegums attiecas uz gaļas produktiem, zivīm un jūras veltēm, augļiem, dārzeņiem un piena produktiem.

Kopš tā laika abas puses vairākkārt pagarināja savstarpējās sankcijas. Jūnija vidū ekonomiskās sankcijas paplašināja ASV, atbildot uz kurām Putins brīdinājis, ka šāds solis ietekmēs abu valstu attiecības. Savukārt šonedēļ Eiropas Savienības Padome pieņēma lēmumu par ekonomisko sankciju pret Krieviju pagarināšanu līdz 2018.gada 31.janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti